7 veidi, kā atbrīvot savu dzīvi no nevajadzīgām lietām un dzīvot daudz vieglāk

Lasot šo rakstu, mēģiniet izvēlēties vismaz vienu jums piemērotu metodi un mēģiniet to patiešām praktizēt pāris nedēļas.

 

1. Samaziniet apģērba daudzumu

Jums pašiem jāizvēlas noteikta 2-3 apģērbu komplektu formas tērps un jāmēģina iztikt tikai ar šīm drēbēm uz noteiktu laiku. Tas, protams, var šķist ļoti garlaicīgi, it īpaši tiem cilvēkiem, kuriem patīk izpausties ar modi, taču, kamēr jūs to neizmēģināsiet, jūs nezināsiet, kā jūs jutīsieties, ja beigsiet uztraukties par to, ko vilkt mugurā.

Pirmkārt, tas atbrīvos daļu enerģijas, ko jūs tērējat, katru rītu pieņemot lēmumus.

 

Lasi arī: Ko vajag noklusēt, lai tu būtu laimīgs

Otrkārt, tas samazina jūsu pieķeršanos tam, kā jūs uztver citi cilvēki. Tas ir, pēc noteikta dienu skaita jūs vairs neraizēsities par to, kas domās par to, kā jūs esat ģērbies, jo sapratīsiet, ka tas nav tik svarīgi.

Tas nav aicinājums katru dienu valkāt vienu un to pašu T-kreklu vai kleitu, protams, apģērbs jātur tīrs. Galvenais šeit ir ierobežot apģērba daudzumu, ko valkā noteiktā laika posmā, un mēģināt sadzīvot ar šādu mikro skapi.

Jūs droši vien esat dzirdējis, ka daudzi slaveni cilvēki (piemēram, Stīvs Džobs) valkāja to pašu apģērbu un tādējādi netērēja papildu enerģiju apģērba izvēlē. Varbūt šī metode ir piemērota arī jums, un tādējādi jūs mazināsiet stresu savā dzīvē.

 

2. Ēdiet vienkāršas un atkārtotas maltītes

Pēdējo desmitgažu laikā cilvēki ir ļoti pieraduši ļauties savām garšas iegribām, un brokastīs, pusdienās un vakariņās visi vēlas garšīgus un izsmalcinātākos ēdienus. Ja tas jums kļūst par stresa avotu, ja jums ir apnicis plānot savu maltīti, jūs nezināt, kādus produktus pirkt un ko no tiem gatavot, ledusskapī jums ir pastāvīga krava ar pārtiku, kas sabojājas, jo jums nav laika gatavot to, ko plānojāt gatavot. tad varbūt jums ir piemērots veids, kā pāriet uz vienkāršākajām sastāvdaļām un vienkāršāko ēdienu.

Piemēram, jūs varat ēst tikai vārītu vistu, brokoļus un lēcas, vai ceptus kartupeļus un tomātus. Tas ir, jo vienkāršākas sastāvdaļas un recepte, jo vieglāk jums tikt ar to galā. Protams, sākumā, ja esat pieradis pie bagātīgas garšas, restorāna ēdieniem, tad diez vai jūs iepriecinās tik vienkārša maltīte. Bet varbūt vienkārši izmēģināt? Varbūt tas patiešām palīdz jums tik ļoti neuztraukties par to, ko ēdat.

Ja jūs sākat ēst vienkāršu ēdienu, jūs redzēsiet. ka jūsu prāts būs sakārtotāks visos uzdevumos, kas saistīti ar pārtikas pirkšanu un pagatavošanu. Jūs zināsiet, ka veikalā iegādājaties noteiktus produktus, iepriekš zināt, ko tieši gatavosiet un attiecīgi nemaz neuztrauksieties par to, ko jums pagatavot.

Kad mēs pastāvīgi pārstimulējam savas garšas kārpiņas, tad pat super svētku ēdiens mums vairs nerada īpašas sajūtas. Brīvdienās cilvēki tad nebauda īpašu gardēžu ēdienu, bet vienkārši pārēdas, tas ir, baudas līmenis ir mainījies no mērena uz pārmērīgu. Tādējādi mēs liedzam sev prieku un padarām savu dzīvi saspringtu.

Mēģiniet ēst pēc iespējas vienkāršāku ēdienu vismaz vienu nedēļu un pārliecinieties, kā jūtaties.

 

3. Atsakieties no pirkumiem uz noteiktu laiku

Tas viss ir atkarīgs no jums. Jūs varat izvēlēties viena mēneša, trīs mēnešu, gada periodu un šim periodam atteikt visus pirkumus (izņemot vitāli svarīgos – pārtikas produktus, higiēnas preces utt.). Un, ja jums ir impulss kaut ko iegādāties no drēbēm, kosmētikas vai kaut kā cita abstrakta, tad jūs to vienkārši pierakstāt uz papīra, bet nepērkat. Mēģiniet atlikt šādu vēlmju apmierināšanu, un jūs atklāsiet, ka vairumā gadījumu pēc dažām dienām vai mēnešiem jūs vairs nejūtaties kā to iegādāties.

Ja tas nenotiek (jūs nevēlējāties pirkt), domājiet vēlreiz, analizējot, vai šis pirkums jums joprojām ir piemērots. Bet ir skaidrs, ka šādā veidā kavēšanās ar iepirkšanos ietaupīs daudz naudas un atvieglos jūsu dzīvi.

Šī metode ir īpaši piemērota tiem cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz spontāniem pirkumiem, un jūs, iespējams, būsiet pārsteigts, uzzinot, cik daudz laika, pūļu un naudas ietaupīsiet, ja uzreiz pats izlemsit, ka nākamos, piemēram, sešus mēnešus neko nepirksiet.

 

4. Rīta rituāls

Šī metode ir jāsāk ar vienu un to pašu rituālu katru rītu. Tam nav jābūt kaut kādam maksimāli detalizētam un sarežģītam rituālam, kas prasa stundu. Tas var būt tikai dažas minūtes:  lasīšana, meditācija vai kas cits. Katru reizi, kad pamostaties, zinot, ka ievērojat rutīnu un nākamajās minūtēs veicat sev tīkamās aktivitātes, jūsu dienas kļūst daudz sakārtotākas un rīta laiks nepiespiestāks.

 

5. Samazināt darba apjomu

Šis veids ir pārskatīt visas savas darba saistības un noskaidrot, vai jūs varat atbrīvoties no kāda no tiem. Sākot pirkt mazāk nevajadzīgu lietu un, pats labākais, pārtraucat to pirkšanu pavisam, tad atklāsiet, ka varat dzīvot sev tīkamu dzīves veidu un tajā pašā laikā strādāt mazāk un atbrīvot vairāk laika darbībām, kas nav saistītas ar naudas pelnīšanu un kas sagādā jums prieku. Tāpēc samaziniet savas darba saistības un apsveriet, kā jūs varat pavadīt mazāk laika darbā.

 

6. Iemācieties pateikt nē un aizstāvēt savas robežas

Mēs ļoti bieži baidāmies palikt vieni, palaist garām kaut ko svarīgu vai baidāmies, ka mūs uzskatīs par garlaicīgiem cilvēkiem, un, ja mēs saņemam ielūgumu, tad ļoti bieži cilvēki tam piekrīt, pienācīgi nepārdomājot.

Lai samazinātu stresa līmeni savā dzīvē, jums jāiemācās pateikt nē vai vismaz dot sev domāšanas pārtraukumu. Jo, ja jūs bez pārdomām piepildīsiet savu grafiku ar sapulcēm, darbiem un saistībām, tad jums pašam radīsies milzīgs stress.

Ja jūs piekrītat kādām saistībām un sanāksmēm, un tad izrādās, ka jums nav spēka tām un jūs pēdējā brīdī atsakāties, vai, vēl trakāk, jūs ieradīsities un būsit sliktā garastāvoklī, nekā nodarīsiet pāri sev un citiem cilvēkiem.

Tāpēc iemācieties pateikt nē, un jūsu dzīve kļūs vieglāka.

 

7. Samaziniet informācijas patēriņu

Labāk ir pārtraukt skatīties, piemēram, TV šovus, bezgalīgu ziņu plūsmu sociālajos tīklos un tā vietā ļaut sev būt tikai klusumā, ļaut sev atslēgties no ārējiem informācijas avotiem, palikt vienam ar savām domām, jūtām, ķermeni.

Lasi arī: Psiholoģiskais tests: šajā attēlā atrast apslēptu dzīvnieku spēj tikai 1% cilvēku

Ja pamanāt, ka pārdzīvojat lielu stresu un kā atpūtā sākāt vairāk skatīties televizoru, kļuvāt slinki, tad mēģiniet no tā atteikties vismaz pāris nedēļas un vienkārši pabūt ar sevi un redzēsiet, kā jutīsieties.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru