Liepājnieks Dānijā stāsta, ka: “Vīrusa dēļ valda totāla histērija”

Pēc M. Kleinberga teiktā, uz divām nedēļām slēgtas ne tikai mācību iestādes, bet arī pārtraukta citu pasākumu norise. “Uz laiku atcelti arī sporta treniņi, kurus apmeklēja mans dēls un meita. Treneri šādu lēmumu pieņēmuši piesardzības pēc.”

N.Kleinberga darbu Billundas lidostā vīruss gan neesot paralizējis, taču tas esot saspringts, jo ir jāievēro visi dezinfekcijas noteikumi un tur, kur tas nepieciešams, jālieto sejas aizsargmaskas. “Ir atcelti atsevišķi reisi, bet lidosta turpina strādāt. Tiesa, ir vairākas ražotnes, kuru vadītāji pieņēmuši lēmumu darbu pārtraukt. Skaidrs, ka tas ir trieciens ekonomikai, bet tas ir labāk nekā, piemēram, darbinieku pēkšņa saslimšana.”

Lasi arī: Latviešu ārste, kura strādā Šveices slimnīcā ziņo par tur esošo situāciju un iesaka, kā rīkoties latviešiem ar Covid-19 situāciju

Cilvēku reakcija uz koronavīrusa izplatīšanos esot dažāda. “Latvieši to joprojām uztver mierīgi un dažreiz par panikojošiem cilvēkiem pasmaida. Es gan šādu smīkņāšanu neatbalstu, un prātā nāk teiciens: redzēs, kurš smaidīs pēdējais. Var taču pats vai kāds tuvinieks saslimt. Dāņi uz situāciju reaģē dažādi – citi mierīgi, citi sākuši uzvesties kā mežoņi.”

Liepājnieks novērojis, ka pēc vīrusa uzliesmojuma ielas pilsētā kļuvušas tukšākas, arī sabiedrisko transportu cilvēki izmanto krietni retāk – autobusi braukājot pustukši.

Avots

COMMENTS

Pievienot komentāru