Liepājnieks Dānijā stāsta, ka: “Vīrusa dēļ valda totāla histērija”

Dānijā esošs liepājnieks stāsta par ārkārtas situāciju Dānijā un kā cilvēki tiek ar to galā:

“Vakar, faktiski stundu pēc Dānijas premjerministres paziņojuma, ka no nākamās nedēļas slēgs visas izglītības iestādes, valstī sākās panika, ko visizteiktāk varēja novērot veikalos. Cilvēki grāba visu, ko vien varēja, vajag viņiem to vai ne.”

Dānijā ar koronavīrusu inficēto iedzīvotāju skaits ir vairāk nekā 500, kas ir desmitkārtīgs pieaugums pēdējo trīs dienu laikā, atsaucoties uz valdības paziņojumu, vēsta aģentūra “Bloomberg”. Vēl pirms nedēļas inficēto cilvēku skaits Dānijā bija tikai 15. Līdzās apstiprinātajiem inficēšanās gadījumiem vēl 1303 cilvēki atrodas karantīnā, informēja Dānijas premjerministre Mete Fredriksena. Lai ierobežotu slimības izplatīšanos, uz divām nedēļām valstī tiek slēgtas visas skolas un augstskolas. Sabiedriskā sektora darbiniekiem, neskaitot ārkārtas dienestus, ieteikts strādāt no mājām.

Lasi arī: CoVID-19 Itālijā: Karantīnā esošie cilvēki izliecas pa logiem un vienojas kopējā dziesmā (+VIDEO)

“Iedzīvotāju histērija sākās vakar ap pulksten 19, un jau pāris stundu laikā veikalu plaukti bija praktiski tukši. Cilvēki pirka visu. Piemēram, man šķiet, ka liela daļa raugu pat nekad nav izmantojuši, bet tas tika izpirkts tikpat ātri kā viss pārējais. Nemaz nerunājot par maizi, pienu, konserviem un saldētiem produktiem. Tāpat masu psihozes ietekmē veikalu plauktos nepalika neviens tualetes papīra rullītis, ievērojami tika patukšoti alkohola krājumi,” stāsta M. Kleinbergs. Gan viņš, gan ģimene esot piesardzīgi, taču panikā nekrītot. “Mums mājās ir viss nepieciešamais, kā jau latviešiem, saldētava pilna, un arī konservi no viesošanās Latvijā vēl palikuši. Tagad tieši padomāju – lieti noderēs,” teic liepājnieks, uzsverot, ka pārtikas piegāde nav apturēta, jo tirgotāji pēc tam, kad veikali tika iztukšoti, paziņojuši, ka tūlīt atkal viss tiks sagādāts.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru