Sentēvu metodes bagātīgai tomātu ražai: 5 pārbaudīti triki

Kā uzturvielu bagātība augsnē ietekmē augšanu

чем лечить рассаду

Uzturvielu bagātība augiem palīdz spēcināties un atveseļoties, kā arī tie kļūst neuzņēmīgāki pret slimībām. Lūk, kas uzlabosies, ja izmantosiet mūsu metodi:

veidosies spēcīgāka sakņu sistēma;

uzlabosies procesi augsnē;

palielināsies vispārējā auga imunitāte;

tie būs pasargāti no slimībām;

paātrināsies tomātu augšanas process.

 

Ar ko “barot” tomātus

домашние подкормки

Dārznieki gadu gadiem apgalvo, ka bez pienācīga mēslojuma tomāti nevar pilnvērtīgi augt. Lūk, labākie mēslojumi varenai ražai.

Jods

раствор из йода

Lai pagatavotu joda mēslojumu, ņemiet spaini un ielejiet tajā 10l ūdens un piepiliniet tam 10 joda pilienus. Kārtīgi aplejiet katru stādiņu ne mazāk kā 1 – 2 reizes nedēļā un katram stādam ieteicams uzliet vismaz puslitra ūdens.

Ķiploks

чесночная настойка

Ja augšana nedaudz ir apstājusies vai tomāti sākuši slimot, ķiploki palīdzēs stiprināt augu imunitāti. 5 ķiploku daiviņas aplej ar 1l verdoša ūdens un atstāj uz 20 minūtēm ievilkties. Tad pievienojiet ēdamkaroti uz litru ūdens un aplaistiet tomātus divreiz nedēļā ar ķiploku mēslojumu.

 

Raugs

удобрение из дрожжей

Raugs ir lielisks līdzeklis ar ko pabarot tomātus. 3l destilēta ūdens bez hlora pievieno 100g izšķīdināta rauga un pusēdamkarotes cukura. Tad pārklājiet trauku ar marli un ik pa laikam samaisiet. Kad fermentācijas process būs beidzies, tad 10l ūdens pievienojiet glāzi rauga maisījuma. Aplejiet tomātus vienu reizi mēnesī uz katra auga vismaz 1 l.

Olu čaumalas

кальций из скорлупы

Vistu olu čaumalas būs lielisks kalcija avots. Lai pagatavotu mēslojumu, 3 – 4 olu čaumalas lieciet traukā, aplejiet ar karstu ūdeni un atstājiet uz 2 – 3 dienām ievilkties. Mēslojumu lejiet uz tomātiem divas reizes mēnesī.

Kafijas biezumi

кофейная гуща для почвы

Pateicoties kafijas biezumiem, augsne kļūs irdenāka un piesātināta ar daudzām noderīgām vielām. Kafija bagātina zemi ar slāpekli un skābekli. Recepte visvienkāršākā – izdzeriet rīta kafija, bet pārpalikumus uzlejiet uz tomāta saknēm.

Arī interesanti: 10 vērtīgākās tomātu īpašības; palīdz uzlabot ne tikai cilvēka fizisko, bet arī psihisko stāvokli!