Esmu vainīga savu bērnu priekšā, jo izvēlējos viņiem tādu tēvu

“Bērniem ir smagi no mammas ilggadējās mocīšanās”

Я виновата перед детьми, что выбрала им такого отца

Geštalta terapeite Natalija Atcibaševa:

Kad vecāki šķiras, ir ārkārtīgi svarīgi salikt visus puntus uz “i” adekvātos termiņos – piemēram, gada laikā. Varone jau sen nedzīvo kopā ar vīru, taču tā arī nav spējusi atdalīties un sākt dzīvot patstāvīgi. Viņa it kā baidās virzīties uz priekšu un visu laiku dzenā uz riņķi mokošās domas un pārdzīvojumus, novedot tās līdz absurdam. 

Lasi arī: Kā pašlaik izskatās seriāla “Pazudušie” aktieri

Tas bieži notiek, ja mēs sev neļaujam dusmoties un būt neapmierinātiem, izpaust un izdzīvot savas negatīvās emocijas. Laicīgi pārdzīvotas dusmas palīdz atdalīties no bijušā partnera, pārstāt apvainoties, gaidīt viņa lēmumu vai situācijas atvieglošanos.

Vai precoties var uzminēt, kāds kļūs partneris pēc desmit gadiem? Diez vai. Mēs nevaram atbildēt par citu cilvēku rīcību. Bet mūsu varone it kā uzņemas svešu atbildību, bet pēc tam šausta sevi, ka nav tikusi galā un attaisnojusi cerības. Uzstādot sev nereālas prasības, mēs nolemjam sevi neveiksmei.

Bērniem ir tendence uzņemties vainu par vecāku

 šķiršanos un justies pamestiem.

Kā tas atsaucas uz bērniem? Viņiem viennozīmīgi nenāk par labu mammas ilggadējais moku stāsts. Protams, tas ir ļoti smagi, kad tēvs pazūd un nevēlas kontaktēties, bet tādā gadījumā ir svarīgi, lai māte uzņemtos atbildību un pieņemtu stingru lēmumu. Ja jūs negribat, lai bērni ilgus gadus dzīvotu ar sajūtu, ka ir nodoti, pirmām kārtām punkts ir jāpieliek pašai. Iespējams, tas būs jāpieņem kā fakts, ka jūs nekad neuzzināsiet sava bijušā vīra motīvus, bet pilnīgi noteikti nav vērts dzīvot, gaidot paskaidrojumus. 

Bērniem ir tendence uzņemties vainu par vecāku šķiršanos, justies pamestiem un šaubīties par savu vērtīgumu. Nav vērts klusēt par notikušo vai lamāt viņu tēvu. Iespējams, optimālais variants būtu godīgi atzīties, ka jūs nesaprotat šo viņa soli, jums ir ļoti žēl, bet esat pieņēmusi lēmumu dzīvot tālāk mīlestībā un laimē. 

Jākoncentrē bērnu uzmanība uz to, cik viņi ir svarīgi saviem tuviniekiem un draugiem, cik daudz mīlestības un atbalsta viņi saņem.

COMMENTS

Pievienot komentāru