Kādi produkti iznīcina cilvēka imunitāti?

Spēcīga imunitāte ir garantija tam, ka cilvēks slimos daudz mazāk un fiziski, kā arī garīgi, jutīsies daudz labāk. Neapgāžams fakts ir tāds, ka pareizi funkcionējoša imunitāte nodrošina mūsu ķermeņa aizsargspējas pret visa veida vīrusu infekcijām un citām baktēriju izraisītām saslimšanām. Tas viss notiek pateicoties tam, ka veselīga imunitāte atpazīst svešas šūnas, kas kaut kādā veidā ir nonākušas mūsu organismā, un ražo antivielas, kas šos svešķermeņus iznīcina. 

Lai attīstītu spēcīgi funkcionējošu imunitāti, cilvēkam ir jāievēro pareizs uzturs, jo ir dažu pārtikas produkti, kas var ievērojami iznīcināt cilvēka organisma aizsargmehānismus. No kā mums vajadzētu atbrīvot savu uzturu, lai imunitāte kļūtu spēcīgāka?

Иммунитет нужен для защиты человека от болезнетворных бактерий

Kā likums, diabēta slimniekiem būs īpaši novājināta imunitāte. Cilvēka asinis satur baltās asins šūnas, kuras ir tiešā veidā iesaistītas cīņā ar svešām baktērijām un infekcijām cilvēka organismā. Ja ogrnaismā ir paaugstināts cukura līmenis, tad automātiski balto asins šūnu darbs palēlināts, tāpēc cilvēka ķermenis ir vairāk pakļauts dažādu bīstamu slimību attīstībai. Šī iemesla pēc lielākā daļa zinātnieku iesaka cilvēkiem samazināt patērētā cukura daudzumu uzturā, lai imunitāte būtu spēcīgāka un vesela.

Lasi arī: Esmu vainīga savu bērnu priekšā, jo izvēlējos viņiem tādu tēvu

Kā stiprināt imūnsistēmu?

Iespējams, ka daudziem tas būs pārsteigums, bet, lai stprinātu imunitāti, ir vērts samazināt patērētā siera daudzumu. Daudzi siera produkti satur “Listeria” baktērijas, kas ilglaicīgos pētījumos ir pierādījušas savu spēju iznīcināt cilvēka imūnsistēmu. Jāatzīmē, ka nevajag pilnībā atteikties no sieta, jo kuņģa un zarnu traktā esošās vielas vairumā gadījumu šīs baktērijas iznīcina. Tas, protams, attiecas uz tiem gadījumiem, kad siers tiek lietots samērīgos daudzumos.

Сыр может быть опасен для вашего здоровья

Tāpat daudzi uztura speciālisti iesaka atteikties no desām, bet, protams, ne visām. Pirms desu iegādes vajadzētu rūpīgi izpētīt to sastāvu un atteikties no tiem produktiem, kuri satur mononātrija glutamātu. Pēc zinātnieku domām, tieši šī kombinācija slikti ietekmē imūnsistēmas darbību. Ja desu sastāvā nav šīs vielas, tad arī tās drīkst lietot mērenā daudzumā.

Image Sausage Food Meat products

Tomēr ir vērts atcerēties, ka desa ir lēts produkts ar gaļai līdzīgu smaržu, krāsu un garšu. Patiesībā, ja šim produktam netiktu pievienotas daudz un dažādas vielas, tad tā krāsa būtu pelēka. Tāpēc vienīgais, ko pircējs var darīt – pētīt un sekot līdzi desu sastāvam, lai savā uzturā iekļautu pēc iespējas veselīgāku produktu!

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru