No šodienas atcelti Covid-19 drošības pasākumi – kas mainīsies?

Samazinoties Covid-19 saslimstībai no šodienas tiek atcelti līdzšinējie epidemioloģiskās drošības pasākumi. Daži no tiem tiek saglabāti tikai vidēs, kur ir īpaši augsts inficēšanās risks.

Turpinot samazināties kopējai saslimstībai ar Covid-19, tostarp pacientu skaitam, kam nepieciešama slimības ārstēšana slimnīcā, no šodienas tiek atcelta ārkārtas medicīniskā situācija, kas bija izsludināta kopš pagājušā gada 7.oktobra.

Darba pienākumu veikšana

No 1.aprīļa darba pienākumus klātienē varēs veikt arī primāri pret Covid-19 nevakcinētas personas. Vienlaikus darba devējam būs saglabātas izvēles tiesības, izvērtējot riskus, organizēt uzņēmumā vai iestādē darbu pienākumu veikšanu tikai personām ar derīgu vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikātu.

Darbiniekiem, kuriem ir tiešs kontakts ar klientiem, vajadzēs būt vakcinētiem pret Covid-19 ārstniecības iestādēs un ieslodzījuma vietās. Izglītības iestādēs darbiniekiem, kuriem ir tiešs kontakts ar izglītojamajiem, vajadzēs vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikātu līdz šā mācību gada beigām.

Lasi arī: Infektologs Uga Dumpis atbild: Vai rudenī Covid-19 saslimstības vilnis varētu būt mazāks nekā ziemā?

Medicīnisko masku un FFP2 respiratoru lietošana

Medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori bez vārsta arī pēc 1.aprīļa jāturpina lietot ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs – gan iestāžu apmeklētājiem, gan darbiniekiem.

Medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori bez vārsta jāturpina lietot arī sabiedriskajā transportā, izņemot taksometrus un citus komercpārvadājumus ar vieglo automašīnu.

Citviet maskas vai respiratorus varēs nelietot; vienlaikus pakalpojuma sniedzējam vai darba devējam saglabājas iespēja paredzēt masku vai respiratoru lietošanas nepieciešamību.

Lai lasītu raksta turpinājumu, šķir otru lapu!

COMMENTS

Pievienot komentāru