Festivāls “Country Bauska” šogad atklās jaunas vēsmas kantrimūzikā

Šogad starptautiskias “Country Bauska” festivāls 2019 norisināsies 12. un 13. jūlijā Bauskas Pilskalna estrādē. Festivāls izskanēs 21. reizi pēc kārtas un tajā dalību apstiprinājuši daudzi iecienīti Latvijas un ārvalstu mākslinieki, tostarp “Cousin Hatfield” no Nīderlandes. Festivālā klausītājus priecēs arī tādas pašmāju mūzikas leģendas kā “Latvian Blues Band”, “Dakota” un “Sestā Jūdze”. Šī gada festivāla mērķis ir atklāt kantrimūzikas žanra daudzveidību un poularitāti pasaulē, tādējādi piesaistot arvien jaunu auditoriju.

Šogad pirmo reizi uz festivāla skatuves kāps Eiropā tik ļoti iecienītās kantrimūzikas zvaigznes – “Cousin Hatfield”, kas festivāla apmeklētājiem sniegs ASV dienvidu daļai raksturīgos klasiskās kantrimūzikas ritmus, papildinot to ar jauneklīgām džeza un blūza skaņām. Kā rezultātā – pieci jauni un talantīgi mūziķi radīs patiesi unikālu un enerģisku skanējumu. Tāpat, klausītāji varēs baudīt ASV kantrimūzikas leģendas Alberta Lī uzstāšanos, kurš dalību festivālā Bauskā iekļāvis savā 2019. gada pasaules turnejas kalendārā.

Mārtiņš Jātnieks un Uldis Ozoliņš, mūzikas festivāla “Country Bauska” producenti: “Šogad festivālā apmeklētājus priecēs vairākas kantrimūzikas zvaigznes, kas plūkušas laurus un pieskandinājušas pasaules un Eiropas lielākās skatuves. Tāpat, festivāla apmeklētājiem būs lieliska iespēja klausīties arī Latvijas mēroga mūzikas leģendas. Mūzikas latiņu plānojam tikai celt, un šogad festivālā plānotas vairākas organizatoriskās izmaiņas, kuru galvenais mērķis ir padarīt festivāla programmu un pasākumu cilvēkiem interesantāku un piepildītāku. Šogad esam parūpējušies par to, lai festivāls būtu saistošs ģimenēm ar bērniem – paredzētas bezmaksas atrakcijas jaunākajiem festivāla apmeklētājiem, kā arī citi pārsteigumi. Tāpat, der zināt, ka festivāla teritorijā būs divas skatuves, savukārt trešā tiks izvietota Bauskas pilsētas centrā, kur ikviens pilsētas iedzīvotājs un tās viesis varēs baudīt bezmaksas koncertu”

“Šogad festivāla programma būs ļoti piesātināta, atklājot šī mūzikas stila daudzveidību, kas noteikti šķitīs interesanta arī jaunākai auditorijai. Festivāla pirmajā dienā varēs dzirdēt tradicionālo kantri un “western swing”, bet otrajā dienā – amarikana, moderno kantri, kantri roku. “Western swing” prasa ļoti augstu profesionalitāti – tas tiek uzskatīts par vienu no viskrāšņākajiem kantrimūzikas žanra virzieniem. Tā kopējo skaņu var raksturot kā vairāku mūzikas virzienu kopumu: popmūzika, džezs, blūzs un tradicionālais kantri. Ne velti tiek uzskatīts, ka tieši “western swing” ir veicinājis rokenrola rašanos. Bauskā šogad klausoties Nīderlandes grupu “Cousin Hatfield” varēs dzirdēt daudz no šī piesātinātā mūzikas virziena – “western swing”,” stāsta festivāla producenti.

Biļetes uz mūzikas festivālu “Country Bauska” iespējams iegādāties visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un interneta vietnē. Divu dienu biļetes cena – 25 eiro, savukārt vienas dienas biļetes cena – 15 eiro. Bērniem līdz 11 gadu vecumam (vecāku pavadībā) un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām (uzrādot 1. vai 2. grupas invaliditātes apliecību un personu apliecinošu dokumentu) ieeja ir bez maksas. Savukārt bērniem no 12 līdz 16 gadu vecumam vienas dienas biļete būs pieejama par 5 eiro.

Pirmais Bauskas kantrī mūzikas festivāls notika 1999. gadā Pilskalna estrādē, gleznainā vietā, parkā starp upju satekām un 16. gadsimtā celto Bauskas pili. Kopš tā laika festivāls ir Latvijas lielāko pasākumu vidū. Divas dienas, trīs skatuves, lieliska programma, izklaides iespējas ikviena gaumei, telšu pilsētiņa, lauku idille un priecīgi cilvēki – šīs vasaras neatņemama sastāvdaļa. Papildus informācija un festivāla programma: www.countrybauskafestival.lv

Pievienot komentāru