Ja baidies zaudēt darbu COVID-19 pandēmijas laikā: Kā aizstāvēt savas tiesības

Kāds vīrietis ar Facebook starpniecību dalās noderīgā informācījā:

“Pēdējās dienās pie manis aizvien biežāk griežas darbinieki, kuru tiesības darba devējs pārkāpj, kā ieganstu izmantojot COVID-19. Tā kā ir grūti atbildēt tik lielam skaitam interesentu, pirmdien tiks ierakstīts video, kurš būs redzams manā facebook profilā – nākošnedēļ, katru dienu būs informācija darbiniekiem un arī darba devējiem – kā pareizi rīkoties darba tiesisko attiecību jomā. DALIES AR ŠO INFORMĀCIJU AR SAVIEM RADIEM, DRAUGIEM, PAZIŅĀM!

Tagad daži padomi darba ņēmējiem:

1. Neko neparaksti steigā – steiga parasti liecina par darba devēja negodīgiem nolūkiem! Tevi neviens nevar piespiest parakstīt pušu vienošanos (DL 114. pants) vai rakstīt atlūgumu (DL 101.1.). Ja Tev neļauj rīkojuma vai vienošānās projektu paņemt uz mājām, lai konsultētos, bet liek izlemt visu uzreiz un uz vietas – tas nozīmē, ka Tevi grib apšmaukt!

Lasi arī: Kaimiņiene tualetes poda ūdens tvertnē ielika pudeli ar caurmumiņiem: Tagad daru tāpat

2. Parakstot pušu vienošanos par darba attiecību partraukšanu vai atlūgumu, Tu nesaņemsi atlaišanas pabalstu!

3. Darba devējs nav tiesīgs piespiest Tevi ņemt bezalgas atvaļinājumu!

4. Darba devējs nav tiesīgs bez Tavas rakstiskas piekrišanas samazināt Tavu darba dienas vai nedēļas ilgumu vai darba algu! Ja Tu tomēr tam piekrīti – darba devējam vēl veselu mēnesi ir jāmaksā iepriekšējā alga!

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru