Jaunākajā Džeimsa Bonda filmā galveno varoni tēlos tumšādains vīrietis vai sieviete?

Mūsu dzīve nestāv uz vietas un sabiedrības viedoklis pastāvīgi ir mainīgs.
Tieši tādēļ kulta filmu veidotājiem nākas sekot līdzi laikam un nepieciešamības gadījumā vecos tēlus nomainīt pret jauniem. Tieši tā domā 51 gadu vecais aktieris Daniels Kreigs, kurš pāris pēdējās filmās ir spēlējis leģendārā aģenta 007 lomu.

Pēc aktiera domām būtu tikai taisnīgi, ja nākamajā Džeimsa Bonda filmā galvenā varoņa lomu spēlētu sieviete, vai arī vīrieša tēlam, kurš allaž saistījies ar kārtīga mačo tēlu, nāktos imidžu nomainīt pret kādu citu tēlu.


Tāpat Kreigs ar sapratni izturēsies pret jaunā aģenta lomai piemeklētu tumšādainu vīrieti vai vīrieti ar netradicionālu orientāciju.
Ideju par to, ka Džeimsa tēlu varētu aizvietot ar sievieti atzinīgi vērtē arī sieviešu tiesību aizstāvības aktīviste Madlēna Smita, kura savulaik 1973.gada filmā tēloja Džeimsa Bonda meiteni.


Taču šādam viedokliem nepiekrīt britu žurnālists Pīrs Morgans, kurš uzskata, ka šāda rīcība vienkārši “nogalinās” franšīzi.
Žurnālista vārdiem, Džeimss Bonds ir “vīrišķības simbols”, par kuru sapņo miljoniem sieviešu visā pasaulē – viņas visticamāk iebildīs idejai par Bonda nomaiņu pret sievieti aģenti.


Atgādināsim, ka kādu laiku atpakaļ aktieris Dominiks Vests nāca klajā ar piedāvājumu atdot savu 007 aģenta lomu sievietei transpersonai Hannai Grafai.
Pati Hanna, kura dienē Lielbritānijas armijā, plāno savu karjeru turpināt militārajā jomā un par aktrisi kļūt neplāno.

 

Avots: howmade.ru

 

Pievienot komentāru