Kā Ričards Brensons savas negatīvās emocijas pārvērta miljardus vērtā biznesa impērijā

Ja tevi kaut kas ārkārtīgi tracina, velti pūles tam, lai rastu situācijai atrisinājumu. Pārvērt savas negatīvās emocijas par satriecošu rezultātu!

Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka, lai uzsāktu savu biznesu, vajadzīga liela uzņēmība un ticība saviem spēkiem. Taču jāteic, ka tās nav vienīgās rakstura īpašības, kas tev var palīdzēt uzsākt veiksmīgu un labi pelnošu biznesu. Jā, tieši tā – reizēm par lielāko motivatoru var kļūst emocijas, kas ir daudz spēcīgākas par uzņēmību.

Kā teic pats konglomerāta “Virgin Group” dibinātājs un īpašnieks Ričards Brensons, tieši tracinoša un ārkārtīgi kaitinoša situācija kļuva par pagrieziena punktu viņa dzīvē, un ļāva viņam kļūt stāvus bagātam.

 “Bieži nākas sastapties ar situācijām, kad lietas vai situācijas, kas tevi tracina, liek meklēt negaidītus risinājumus”, – teica Brensons savas aviokompānijas samitā “Qualtrics X4 Expierence Management”. Kā izrādās, tieši negatīvās emocijas bija tās, kuras Brensons spēja pārvērst pozitīvā gala rezultātā, nodibinot“Virgin Atlantic”.

“Man bija 28 gadi, es nīkuļoju Puerto Riko, jo gribēju nokļūt Virdžīnu salas, un pilots bija nupat paziņojis, ka šodienas lidojums ir atcelts – nācās gaidīt nākamās dienas reisu”, – atceras Brensons, kura bagātība lēšama 5 miljardu ASV dolāru apmērā. Reisa atcelšana nebija nekas neierasts, – tam par iemeslu kļuva nepietiekams pasažieru skaits. Saprotams, ka Brensons bija ārkārtīgi dusmīgs… tieši tas kļuva par iemeslu jaunai idejai, kas dzima viņa galvā.

 

Lasi vēl: Vērtīgs padoms par diviem vilkiem, kuru izlasīsi 20 sekunžu laikā, bet atcerēsies uz visu mūžu

 

“Saprotiet, mani gaidīja burvīga sieviete, un es nolēmu, lai iet viss ratā, bet es rītdienas reisu negaidīšu”, – viņš teica.

Tā vietā, lai gaidītu nākamās dienas reisu, Brensons nerezervēja čarterreisu. Tas viss notika ievērojamu laiku pirms viņš kļuva par miljardieri. Lai gan čarterreiss viņam nebija pa kabatai, tas viņu no šīs idejas neapstādināja. Lūk, ko viņš izdarīja.

“Viena no manām mīļākajām frāzēm bija: “Pie velna, izdarīsim to!””

Skaitot pie sevis šo mantru, Brensons parakstīja līgumu par lidmašīnas nomu, sameklēja kartiņu, uz kuras uzrakstīja “Virgin Airlines, reiss vienā virzienā līdz Virdžīnu salām, 39$”, un devās ar kartiņu rokās pie pasažieriem, kuru reiss tika atcelts. “Un tā es savācu pirmo savu pasažieru reisu”, – viņš teica.

Tieši tas bija brīdis, kas izmainīja visu viņa dzīvi.

Nākamais solis ceļā uz panākumiem bija mēģinājums nopirkt lidmašīnu – lietotu, protams.

Viņš piezvanīja “Boing” valdes loceklim un teica: “Mani sauc Ričards Brensons, vai pārdosiet man Boing 747?”

“Viņš vēl pārjautāja: “Kas, kas?” – atceras Brensons. – “Es viņam teicu: “Nu, man ir “Virgin Records” un “Sex Pistols”. Bet viņš man atbildēja, ka principā pārdot lidmašīnu viņš var, tikai “Nenosauc to par “Virgin”, pretējā gadījumā cilvēki padomās, ka lidmašīna var līdz galam neaizlidot”.

Mēs visi labi zinām, ar ko beidzās šis stāsts: ar Virgin Group dibināšanu un tā milzīgajiem panākumiem.

Lūk, tas arī ir viss. Ja arī tevi kaut kas ļoti satrauc vai kaitina, novirzi visas savas emocijas risinājuma meklēšanā. Pārvērt savas negatīvās emocijas par kaut ko satriecošu!

Un tad jau redzēs, kas tālāk notiks. Varbūt tas palīdzēs tev kļūt par otru Ričardu Brensonu… vai varbūt rezultāts būs vēl labāks!

 

Avots: cluber.com.ua

Pievienot komentāru