Kad ir pienācis laiks mainīt darbu

Cilvēks savā dzīvē, pieļaujot kļūdas, parasti gūst kādu mācību. Ir kļūdas, kuras ir viegli labot, pēc tam aizmirst un vairs neatkārtot, taču, ja dzīvē esi izvēlējies profesiju, kura tev neapmierina-var nākties ciest visu mūžu.

Kā saprast, ka ir pienācis laiks mainīt savu darbu?

Ne vienmēr ir iespēja darbu nomainīt-ja tu dzīvo mazā ciemā, darba iespēju nav daudz. Tev, iespējams, ir kredīti, mazi bērni un neapmaksāti rēķini, kas nepieļauj pat domu iet prom no darbu, bet tev ir jāsaprot-darbs var tevi arī nobeigt. Strādājot darbā, kuru tu neciet, vari sabojājot gan savu psihisko, gan fizisko veselību.

Ir pazīmes, kas liecina-tu esi tuvu sabrukumam. Ja priekšnieks liek tev darīt kaut ko nelikumīgu, tu izjūti pastāvīgu spriedzi. Ja vadība pret tevi izturas pazemojoši un agresīvi, tu jūties pazemota. Pazemojums graujoši ietekmē tavu garīgo veselību un liek zaudēt pārliecību par savām spējām.

Ja darbā slodze ir tik liela, ka tu tur pavadi laiku  ārpus darba laika, tas nozīmē, ka kaut kas nav kārtībā. Ja pēc atvaļinājuma metas slikta dūša no domas par to, ka atkal jāiet uz darbu, tā ir zīme, ka darbs ir jāmaina.

Ja pēdējā laikā bieži slimo vai gūsti traumas, ķermenis dod signālus, ka ar tavu veselību kaut kas nav kārtībā. Atceries, veselība vienmēr pirmajā vietā!

Padomi tiem, kuri nevar pieņemt lēmumu-iet prom no darba

1. Būs bail, bet, toties nebūs garlaicīgi

Pārmaiņas vienmēr izraisa bailes. Bet bailes-tas ir adrenalīns! Daudzi cilvēki izvēlas ekstrēmus sporta veidus vai izklaides, lai tikai adrenalīna līmeni paaugstinātu.

Tevi biedē doma par iešanu prom no darba, jo priekšā ir nezināmais. Bet es tev apsolu-garlaicīgi nebūs!

2. Kamēr nepamēģināsi-neuzzināsi

Kā gan tu vari uzzināt kaut ko jaunu, ja nepamēģināsi to? Tikai tā tu varēsi uzzināt, uz ko patiesībā esi spējīga! Izaicini sevi un pēc pāris gadiem tev liksies neticami, ka agrāk strādāji citā darba vietā.

3. Tev nav nevienam jāatskaitās

Darbs ir tikai daļa no tavas dzīves. Tā nav visa tava dzīve. Tāpēc, ja nolemsi iet prom no darba, tev nav jāmeklē kolēģos attaisnojums, tā ir tava izvēle un tikai tu esi tas, kurš var nolemt-darīt to vai nedarīt.

Īsāk sakot, ja šo rakstu izlasīji līdz beigām, šķiet, ka tev pienācis laiks mainīt darbu!

Iespējams, ka minētie iemesli īsti neattiecas uz tevi, taču pats fakts, ka tu interesējies par šo tēmu, liecina, ka darbs īsti tevi neapmierina.

Lēmums mainīt darbu un tādēļ daļēji zaudēt pamatu zem kājām ir viens no sarežģītākajiem dzīvē, taču, palikt strādāt ienīstamā darbā ir vēl ne izturamāk.

Avots: takposto.cc

Pievienot komentāru