Kad kaimiņi uz mājas fasādes uzbūvēja dīvainas konstrukcijas, visi apkārtējie smējās. Taču, kad uzlija pirmais lietutiņš, viņu smieklus nomainīja skaudība

Lielajās pilsētās arvien aktuālāka kļūst tēma par trūkstošiem zemesgabaliem. Laikā, kad automašīnu kļūst aizvien vairāk, ielas ir pārpildītas ar auto straumi, cilvēki asi iebilst pret parku pārveidošanu par stāvlaukumiem. Gaisa kvalitāte cieš no apzaļumotu teritoriju trūkuma.

Līdz ar to lielajās pilsētās nav viegli atrast zemes gabalu, uz kura var uzbūvēt māju ar dārzu. Taču, ko darīt? Vai atteikties no apzaļumošanas un izvēlēties māju bez neviena zaļā auga?

Šeit ir vērts paslavēt dizainerus, kuri ir pratuši tam rast radošu risinājumu – Pocket Panel jeb “sienas paneļus ar kabatām”. Sākumā, protams, tie izskatās dīvaini un pat atgādina vienu no santehnikas eksemplāriem, taču jāteic, ka pēc tam, kad šajās kabatās iestādītie augi sāk augt, smiekli vairs nemaz nenāk!

Vai variet vēlēties vēl labāku ideju mājas apzaļumošanai, ja apstādījumiem nav vietas?

Kā panākt šādu rezultātu?

Paneļi ir izgatavoti no stikla šķiedras, un tie tiek montēti tieši uz mājas sienas. Šo improvizēto puķu podu konstrukcija veidota ar brīvu atveres drenāžu.

Rezultātā jūs iegūstiet improvizētus puķu podus, kuros, pēc dizaineru domām, variet stādīt ne tikai dekoratīvos ziedus, bet arī garšaugus, kurus pēc tam variet ērti izmantot, gatavojot maltītes.

Kā jums patīk šī ideja?

Avots: dozakata.club

Pievienot komentāru