Soda ir labākais palīgs dārza darbos – atklājam iepriekš nezināmus faktus

Pati labākā ziņa ir tāda, ka soda ir pieejama visos veikalos un tai ir draudzīga cena. Soda tiek plaši lietota mājsaimniecībās – ne tikai gatavojot ēdienu, bet arī lietojot to kā izslavētu palīgu uzkopšanas darbos.

Taču arī dārza darbos tā var nākt tev talkā!

Piemēram, ja tu audzē vīnogas, neaizmirsti ogu gatavošanās laikā apsmidzināt vīnogulāju ar sodas ūdeni. Lai to pagatavotu, tev vajadzēs 75 g sodas izšķīdināt 10 litros ūdens. Šādi apstrādājot vīnogulāju, tu ogas pasargāsi no puves un nodrošināsi to, ka tās būs saldākas.

Ar šāda veida šķīdumu vari apsmidzināt jebkuru augļu koku, lai to pasargātu no laputīm. Soda ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā ar rožu miltrasu.

Ja vēlies gurķus pasargāt no pāragras lapu dzeltēšanas, izšķīdini 1 ēdamkaroti sodas 10 litros ūdens un aplaisti gurķus.

Ērkšķogas un jāņogas apsmidzini ar maisījumu, kas pagatavots no 1 ēdamkarotes sodas, 1 tabletes aspirīna, 1 tējkarotes jebkura veida mazgāšanas līdzekļa (trauku mazgāšanas līdzeklis vai šķidrās ziepes) un 1 ēdamkarotes augu eļļas. To visu sajauc un izšķīdini 4,5 litros ūdens.

Lai atbrīvotos no kāpostu kāpuriem, dārznieki nereti tos apber ar sodas pulveri.

Ja tev patika šis raksts, iesaki to citiem!

 

Avots: dozakata.club

Pievienot komentāru