Kādi sunīši ir piemēroti turēšanais dzīvoklī, lai jums būtu ērti. 10 šķirnes

2.Maltas bišons

породы собак для квартиры: мальтийская болонка

Augstums skaustā: no 23 – 25cm.

Svars: no 3 – 4 kg.

Dzīves ilgums: no 12 – 15 gadiem.

Šīs šķirnes sunīšiem ir gara, balta spalva, dažreiz ar ziloņkaula nokrāsu. Acis ir tumšas un izteiksmīgas. Pievilcīgais izskats apvienojumā ar mīlīgu raksturu padara viņus par lieliskiem cilvēku kompanjoniem.

Šīs šķirnes sunīši ir ļoti aktīvi, beikli, bauda jautrību, lec un skrien. Viņi ir ļoti labi apmācāmi. Tāpat viņus var iemācīt nokārtoties uz vienreizējā paladziņa, tomēr katru dienu suņuki ir jāizved ārā. Viņi ļoti pieķeras cilvēkiem un sāk garlaikoties, ja ilgstoši tiek atstāti novārtā.

Garā spalva pieprasa īpašu un pastāvīgu kopšanu.

Lasi arī: 5 gardākās ābolu šarlotes receptes

3.Franču buldogi

породы собак для квартиры: французский бульдог 

Augstums skaustā: no 32 – 35cm.

Svars: no 13 – 14 kg.

Dzīves ilgums: no 8 – 10 gadiem.

Franču buldogi ir sunīši, kuriem raksturīgi īsa spalva, strups purns un lielas ausis. Vieglā kopšana ir padarījusi šo šķirni ļoti populāru.

Viņu raksturs ir līdzvsarots un mierīgs, viņus nevar saukt par pārāk aktīviem, taču pastaigā dosies ar prieku un gribēs rotaļāties. Viegli apmācāmi un labi satiek gan ar pieagušajiem, ga bērniem.

Suņi ne pārāk labi pārdzīvo karstumu un aukstumu, tāpēc kartsās vasarās labāk doties pastaigās agros rītos vai vēlos vakaros, savukārt ziemā būs jārūpejas par mājdzīvnieka sasildīšanu.

4.Jorkšīras terjers

породы собак для квартиры: йоркширский терьер

Augstums skaustā: līdz 23cm.

Svars: līdz 3kg.

Dzīves ilgums: no 12 – 13 gadiem.

Jorkšīras terjeri ir miniatūri un trausli sunīši ar izlēmīgu raksturu. Viņi ir aktīvi un ziņkārīgi, un nespēj iztikt bez cilvēka uzmanības.

Jorkus ir diezgan viegli apmācīt, kā arī pieradināt nokātoties uz vienreizējā paladziņa. Ārkārtīgi priecājas par garām pastaigām un jaunām teritorijām. Ja viņam nebūs šādas izklaides, tad enerģija no sunīša pazudīs.

Jorkšīras terjeru spalvai nepieciešama pastāvīga un rūpīga kopšana. Bez spalvas griešanas, mazgāšanas un ķemmēšanas viņi ātri zaudē savu pievilcību.

5.Ķīnas cekulainais suns

собаки для квартиры: китайская хохлатая собака

Augstums skaustā: līdz 30cm.

Svars: līdz 5 kg.

Dzīves ilgums: no 13 – 15 gadiem.

Šī šķirne ir vēl viena, kas piemērora turēšanai dzīvoklī un sunītim ir neparasts izskats. Šīs šķirnes suņiem ir mazs, elegants ķermenis bez apmatojuma, bet spalva ir tikai uz galvas, astes un ķepām.

Suņi ir ļoti labsirdīgi, viegli apmācāmi un ātri apgūst jaunus trikus. Viņiem patīk atrasties sabiedrībā, viņi lieliski tiek galā ar bērniem, un, ilgstoši būdami vieni, viņi ļoti cieš. Viņi ir draudzīgi attiecībā pret citiem dzīvniekiem. Ķīniešu cekulainajiem suņiem patīk pastaigas, bet, ja nepieciešams, suņi ātri pierod pie vienreizējā paladziņa.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru