Kravas automašīnas piekabes dubultgrīdā atklāj 313 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, novērsa 313 200 cigarešu (15 660 paciņas jeb 1566 bloki) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas automobiļa piekabē speciāli izveidotā slēptuvē – dubultgrīdā.

Vakar, 2019. gada 26. maijā, Terehovas muitas kontroles punkta darbinieki veica kādas no Krievijas iebraukušas kravas automašīnas kontroli. Pārbaudē piedalījās arī muitas kinologs ar tabakas meklēšanai apmācītu darba suni, kas palīdzēja uziet piekabes grīdā izveidoto kontrabandas cigarešu slēptuvi.

Transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātas kontroles veikšanai, un skenēšanas attēla analīzes rezultātā muitas darbinieku aizdomas par piekabes grīdā ierīkoto slēptuvi apstiprinājās. Demontējot grīdu, muitas amatpersonas atklāja, ka zem tās atrodas liels daudzums dažādu marku cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī bez akcīzes nodokļa markām.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 143 400 gab. cigarešu “NZ”, 49 800 gab. cigarešu “Winston”, 40 000 gab. cigarešu “Premjer”, 40 000 gab. cigarešu “Fest”, 20 000 gab. cigarešu “Jin Ling”, 10 000 gab. cigarešu “Captain Black” un 10 000 gab. cigarešu “Prima”.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Pievienot komentāru