Torte “Prāga”. Izrādās, ka recepte nav tik sarežģīta kā runā

 

Pagatavošana:

Sākumā nepieciešams paņemt divas olas. Uzmanīgi atdala olas dzeltenumu no baltuma.

Baltumu sakuļ. Kulšanas laikā pievieno cukuru, aptuveni 50 g. Turpina kult līdz brīdim, kamēr tiek iegūtas stingras putas.

Olu dzeltenumus sakuļ ar 50 g cukura. Tad sajauc sakulto olu baltumu ar dzeltenumu. Blenderi nevajag izmantot, labāk lietot parastu lāpstiņu un pakāpeniski sajaukt masu, veicot kustības no lejas uz augšu.

Ja konsistence paliek gaisīga, tad viss tiek darīts pareizi.

Izsijā 115 g miltu un pievieno gaisīgajai masai. Turpat pievieno 60 g kakao, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. Turpina maisīt kā līdz šim.

Lasi arī: Salāti “Meksika” – nekas nav jāvāra! Visu sagriež un gatavs!

Tad izkausē 40 g sviestu. Kad sviests atdzisis, to pievieno masai, akurāti samaisa. Ļoti svarīgi masu nepārkult, jo tad tiks izjaukta masas konsistence.

Sagatavo formu cepšanai, ieklājot tajā cepamo papīru. Pannā ielej sagatavoto biskvīta mīkla. Pievērsiet uzmanību, ka formu ar sviestu neiesmērē. Ja neesat pārliecināti par savu darbību, tad pannas malas var pavisam nedaudz apsmērēt ar sviestu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Liek cepties uz 30-35 minūtēm.

Pēc izcepšanas ļaujiet biskvītam atdzist. Tad to ieliek pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 3 stundām. Pēc šī laika biskvītu var sagriezt vairākās daļās.

Biskvīta “mitrināšana”:

Nepieciešams sajaukt 50 ml ūdens, 50 g cukuru un 1 ēdamkaroti konjaka. Šo masu uzvāra.

Ar sagatavoto uzlējumu aplaista katru biskvīta kārtu.

Glazūras pagatavošana:

Kā beidzamais solis ir Parīzes krēma pagatavošana, kas top no šokolādes un sviesta. Glazūru atdzesē, lai tā būtu silta, bet ne karsta. Ar glazūru apsmērē visu torti.

Torti uz 1-2 stundām ievieto ledusskapī.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru