Zupa bez gaļas: veģetārās zupas receptes – dažādi varianti nedēļai

Zupa bez gaļas: Diētiskā zupa

Zupa bez gaļas

Kaloriju daudzums šajā ēdienā ir minimāls. Zupa sanāk viegla un patīkama. Šāda veida pirmo ēdienu var ēst meitenes, kuras seko līdzi savai figūrai. Lai arī šī zupa tiek gatavota bez vārīšanas, katrs dārzenis dod savu neatkārtojamo garšu un ēdiens sanāk piesātināts.

Sastāvdaļas:

Tomāti – 1kg
Paprika – 1gb
Gurķis – 2gb
Maizes šķēles – 2gb
Sīpols – 1gb
Baziliks
Selerija
Pētersīļi

Pagatavošana: 

Oriģinālajā receptē ir dota baltmaize, bet diētiskajā ēdienā iederēsies graudu maize vai kliju maize. Visus dārzeņus nomazgā, sagriež gabaliņos. Dārzeņus sablenderē. Pasniegšanai atstāj vienu gurķi un pusi paprikas. Līdz vajadzīgajai konsistencei šāda zupa – biezenis tiek šķaidīta ar parastu vārītu, atdzesētu ūdeni. Sāls un pipari tiek pievienoti tieši pirms pasniegšanas. Aukstās zupas šķīvis tiek dekorēts ar gurķi un zaļumiem.

 

Zupa bez gaļas: Pupu vai zirņu zupa

Бобовые супы

Pākšaugos ir ļoti daudz olbaltumvielu, bez tam, tie sātīgi un barojoši. Rezultātā zirņu vai pupu zupu var gatavot bez gaļas. Tā vērtība un garša praktiski nemainās.

Sastāvdaļas: 

Zirņi – 1 glāze
Kartupeļi – 3gb
Sīpols – 1gb
Burkāns – 1gb
Eļļa – 2 ēd. kar.
Sviests – 2 ēd. kar.
Ūdens – 2.5l
Sāls
Garšvielas

Pagatavošana: 

Droši var ņemt jebkuras mīļākās garšvielas. Zirņi noteikti ir iepriekš jāizmērcē. Var pat atstāt mērcēties uz visu nakti. Zirņi jāvāra vismaz 1,5 stundas. Tad pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Burkānu sarīvē, sīpolu sagriež sīki un apcep. Apceptos sīpolus un burkānus pievieno zupai, pieber sāli un piparus pēc garšas. Pašās beigās uzber zaļumus.

Rīsu zupa

Рисовый суп

Gavēšanas laikā vai kad gribas vieglu ēdienu, noteikti vajag izvārīt rīsu zupu. Bez gaļas nebūs buljona, tāpēc ļoti uzmanīgi jāizvēlas dažādas garšvielas.

Sastāvdaļas:

Rīsi – 0.5 glāzes
Burkāns – 1gb
Kartupeļi – 1gb
Sīpols – 1gb
Ķiploki – 1 daiviņa
Ūdens – 1l
Lauru lapas – 2gb
Smaržīgie pipari – 2gb
Sāls
Piparu maisījums
Universālā garšviela – 0.5 tējk.
Zaļie zirnīši konservēti – 3 ēd. kar.

Pagatavošana:

Rīsus labāk ņemt tvaicētos, tie nesavārīsies putrā, bet būs katrs atsevišķi. Ķiploku nomizo un saspiež, tas dos labu aromātu. Sīpolu sasmalcina pēc iespējas smalkāk. Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli, piparus, Garšvielu maisījumu un piparu maisījumu.

Atliek pievienot ķiploku un lauru lapas. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolu apcep un pievieno burkānus, vēl nedaudz pacep. Liek klāt ūdenim. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos un pievieno zupai. Pieber rīsus un zaļos zirnīšus. Zupa būs gatava pēc 15 minūtēm. Apber ar zaļumiem un pasniedz.

 

Arī garšīgi: Spilgti zaļie, veģetārie kāpostu tīteņi. Pārsteidzoši garšīga recepte! SPIED ŠEIT!

COMMENTS

Pievienot komentāru