15 Latvijas uzņēmumi Izaugsmes programmā sagatavosies biznesa izrāvienam

No gandrīz 50 saņemtajiem pieteikumiem ir izvēlēti 15 Latvijas uzņēmumi, kas piedalīsies SEB bankas īstenotās Uzņēmumu izaugsmes programmas trešajā ciklā. Tās mērķis ir sagatavot uzņēmumus straujai biznesa izaugsmei caur digitālajām tehnoloģijām un inovācijām.

Izaugsmes programmā piedalīsies uzņēmumi no dažādām nozarēm, dažādiem reģioniem, kā arī ar atšķirīgu mērogu biznesu. Uzņēmums Lursoft IT nodarbojas ar datu apstrādi un analīzi, Optic Guru ir optikas preču mazumtirgotāji, kas strādā ar pašu izveidotajiem zīmoliem optikas saloni Metropole, Outlet optika un optikas studija Lonija, bet IIZI Brokers sniedz apdrošināšanas brokeru pakalpojumus.

Eco Baltia Grupa ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu, Baltic Coffee Holding nodarbojas ar kafijas automātu un pašapkalpošanās tirdzniecības automātu nomu, tirdzniecību, remontu un apkalpošanu, savukārt uzņēmums GRIF piedāvā darba aizsardzības pakalpojumus.

Izaugsmes programmas trešajā ciklā piedalīsies arī IT nozares uzņēmums MBIT, interaktīvu muzeju eksponātu ražošanas kompānija Aspired un autoservisu aprīkojuma un industriālo iekārtu tirdzniecības un apkalpošanas uzņēmums Alintek.

Padtex Insulation ražo siltuma un skaņas izolācijas materiālus, Easy Building nodarbojas ar būvniecību, jaunu būvmateriālu izstrādi un ražošanu, savukārt uzņēmums Kripatiņas konditoreja pārvalda restorānus Fazenda un piedāvā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

AB Galdnieks ražo mēbeles pēc individuāla pasūtījuma, Animals Digital piedāvā foto, video un reklāmas pakalpojumus, kā arī izklaides atrakcijas, bet Win partners ir mācību centrs, kas specializējas uzņēmumiem pielāgotu programmu veidošanā un īstenošanā.

Programma sāksies 13. martā, un noslēgsies 5. jūnijā. Dalība Uzņēmumu izaugsmes programmā ir bez maksas, un SEB banka programmas īstenošanā šogad ieguldīs 60 tūkstošus eiro.

Latvijā Uzņēmumu izaugsmes programma tiek īstenota sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu Civitta. Uzņēmumu izaugsmes programma ir biznesa akselerators trīs mēnešu ilgumā, kura laikā 15 uzņēmumi vietējā un starptautiska līmeņa biznesa ekspertu un mentoru vadībā identificēs jaunas biznesa iespējas, izveidos tām atbilstošu biznesa modeli, kā arī izstrādās sešu mēnešu rīcības plānu savu izaugsmes mērķu sasniegšanai. Programmas saturs ir īpaši pielāgots Latvijas tirgus specifikai un vajadzībām.

Uzņēmumu izaugsmes programma ir paredzēta Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem ar vismaz divu gadu uzņēmējdarbības pieredzi, gada apgrozījumu virs 200 tūkstošus eiro un ambīcijām strauji kāpināt sava biznesa mērogu.

Pievienot komentāru