5 svarīgi iemesli, kāpēc lielāko nakts daļu vajadzētu gulēt uz muguras

Visiem labi zināms, cik būtiski ir naktī labi izgulēties. Miegā atjaunojas fiziskais spēks, uzlabojas atmiņa un koncentrēšanās spējas, stiprinās imūnsistēma. Labi izguļoties, no rīta esi možs un labā omā.

Zinātnieki ir atklājuši būtiskus iemeslus, kādēļ lielāko nakts daļu vajadzētu pavadīt miegā, guļot uz muguras.

Guļot uz muguras tu:

stiprināsi mugurkaulu;

mazināsi tūsku;

labāk atslābināsi muskuļus, īpaši-sejas muskuļus un tādējādi izlīdzināsi grumbas;

izvairīsies no gremošanas traucējumiem;

izvairīsies no spiedošas sajūtas krūtīs.

Bet kā iemācīties gulēt uz muguras, ja esi pieradis gulēt citā pozā?

Seko pieciem ieteikumiem!

1. Izvēlies pareizo matraci

Lai ērti aizmigtu uz muguras, izvēlies ērtu matraci, kas atbalstīs ķermeni un muguras lejas daļu. Jo vairāk matracis veidots no spirālēm, jo ērtāk tu tajā jutīsies.

2. Iekārto spilvenu ērti zem kakla

Gulēt uz muguras ir ērti tajā gadījumā, ja galva ir ērti novietota spilvenā. Lai tava elpa būtu brīva, vislabāk būtu guļot pacelt galvu 8-12 cm augstumā. Iegādājies īpašu ortopēdisko spilvenu, kas piemērojas tavai galvas formai vai guli ar diviem spilveniem.

3. Novieto spilvenu zem ceļiem vai muguras

Ja tomēr nejūties ērti un iemigt nesanāk, ievieto spilvenu zem ceļiem, jo tas mazinās slodzi uz mugurkaulu. Ņem vērā, ka spilvenam jābūt salīdzinoši plakanam, jo tavs mērķis nav pacelt ceļus uz augšu, bet vienkārši iekārtoties ērtāk.

4. Izplet rokas un kājas jeb guli “zvaigznītē”

Neviens nav teicis, ka tev jāguļ precīzi taisni kā zaldātam, atslābini rokas un brīvi novieto tās nedaudz uz malu. Dari tāpat ar kājām. Jūties brīvi un atrodi īsto sajūtu.

5. Veido no spilveniem cietoksni sev apkārt

Ja tomēr nejūties ērti guļot uz muguras, novieto sev visapkārt spilvenus. Tas tavam ķermenim sniegs sajūtu, ka esi drošībā. Neuztraucies, ja pirmajās reizēs iemigt neizdodas, pamazām pieradinot sevi pie domas gulēt uz muguras un ievērojot šos padomus, tas noteikti izdosies!

Un kādā pozā tev vislabāk patīk gulēt?

Avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru