5 vērtīgi padomi, ka izaudzināt laimīgu bērnu

Šie 5 ieteikumi palīdzēs izaudzināt laimīgu jūsu bērnu.

1. Nodrošiniet mājās pozitīvu atmosfēru. Veidojiet attiecības viegli, jokojieties savā starpā, stāstiet smieklīgus atgadījumus-tā nodrošināsiet to, ka mājās gaisotne būs viegla un nepiespiesta. Ņemiet talkā humoru arī pēc nelieliem ģimenes strīdiem, jo tas kliedēs negatīvo gaisotni. Bērns, savukārt, no tā mācīsies būt radošs, kā arī nebaidīsies no iepazīšanās ar jauniem cilvēkiem.

2. Centieties saglabāt labu omu. Pat situācijās, kad darbā neveicas un esiet dusmīgs, iemācieties savas dusmas neizgāzt uz vismazākajiem ģimenes locekļiem. Tas bērnam palīdzēs būt iecietīgam pret apkārtējo pasauli, un neradīs viņā vēlmi kādam nodarīt pāri.

3. Atļaujiet bērnam darboties pašam, ļaujiet viņam gūt patstāvīgu dzīves pieredzi. Jums, protams, bērns ir jāpasargā no bīstamiem priekšmetiem un situācijām, tomēr, ja ir iespēja bērnam gūt kādu dzīves pieredzi jūsu klātbūtnē, ļaujiet viņam to darīt. It īpaši tad, ja viņš ir sasniedzis pusaudžu vecumu.

4. Ja bērns aug ģimenē, kurā ir gan māmiņa, gan tētis, veltiet viņam abu vecāku uzmanību. Iespējams, ka kāds no vecākiem strādā vairāk, un mājās atrodas mazāk, tomēr centieties kaut nelielu laiku ik dienu pavadīt kopā ar savu bērnu. Ejiet kopīgās pastaigās, sarunājieties savā starpā un galvenais, uzklausiet savu bērnu-lai viņš jūt, ka ir jums svarīgs.

5. Neaizmirstiet arī par sevi! Bērns vēro jūsu noskaņojumu un attieksmi pret dzīvi. Lūkojiet, lai savai ģimenei galdā liekat veselīgu ēdienu, atbalstiet veselīgu dzīvesveidu, kā arī veltiet laiku atpūtai.

 

Avots: hitgid.com

Pievienot komentāru