Kā pārvarēt kāri pēc saldumiem

Jāatzīst, ka nav viegli ikdienā atteikties no saldumiem-konfektes vai kūciņas. Cukurs atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz mūsu organismu, kā arī rada atkarību. Liekā svara problēmas lielā mērā saistāmas ar mūsu vēlmi našķoties. Kā lai atsakās no kūkas gabaliņa, ja kolēģe savā dzimšanas dienā to atnesusi cienastā?

Stāstām, ko darīt, lai kāri pēc saldumiem pārvarētu.

Pirmkārt, nebūs pareizi, ja savā ēdienkartē ieviesīsi krasas pārmaiņas, piemēram, pilnībā strauji izslēgsi saldumus un ātros ogļhidrātus. Ķermenim tas radīs stresu. Pārmaiņas jāveic pakāpeniski.

Mēneša plāna sastādīšana

Dari visu pakāpeniski, noskaņojies, ka mēneša laikā pakāpeniski ierobežosi saldumu patēriņu un turies pie plāna. Katru dienu, lai sevi motivētu, atgādini, kādu rezultātu iegūsi-slaidāku augumu, veselīgāku ādu, atbrīvosies no garastāvokļa svārtībām.

Izpratne par to, kuri produkti satur daudz cukura

Ja dzer kafiju un pievieno tai 3 tējkarotes cukura, divu nedēļu laikā samazini cukuru uz 1 tējkaroti, pēc nedēļas-sāc dzert kafiju bez cukura.

Nelieto uzturā sulas, sīrupus un saldinātus dzērienus-tie satur ļoti daudz cukura.

5-7 dienu laikā aizvieto iemīļotās konfektes ar pāris rūgtās šokolādes gabaliņiem. Vēl pēc nedēļas savā ēdienkartē atstāj tikai 1 rūgtās šokolādes gabaliņu dienā.

Lieto uzturā dabīgus produktus

Bieži kļūdaini tiek uzskatīts, ka ēdienreizi varam aizvietot ar tā saucamajiem fitnesa batoniņiem, taču jāteic, ka tie nebūt nav uzskatāmi par veselīga dzīvesveida sastāvdaļu.

Ja vēlies ko garšīgu, uzkod augļus, jo arī to sastāvā ir cukurs, tomēr tas ir dabīgas izcelsmes cukurs. Tāpat pieradini sevi ēst žāvētus augļus-tā būs veselīga alternatīva konfektēm un kūciņām.

Pilnvērtīgs miegs

Ja tavs organisms ir atpūties, tas neprasa papildus ātru enerģijas uzlādi ar cukuru, tāpēc velti miegam pietiekošu laiku.

Atteikties no saldumiem vai nē-tā ir tava izvēle. Kamēr nenolemsi kaut ko mainīt savā dzīvē, neviens ieteikums nestrādās, tāpēc atceries, ka viss ir tavās rokās.

Katrā ziņā, ķeries klāt pie šī plāna tad, kad esi 100% tam nobriedusi, jo pretējā gadījumā zaudēsi vien laiku un būsi neapmierināta ar rezultātu.

Avots: takprosto.cc

Pievienot komentāru