Ceturtdienas vakarā Kijevas iedzīvotājiem izdalīts liels skaits šaujamieroču

“Tagad viņi ir apbruņoti un jau patrulē Kijevas ielās, un tas ir vēl viens spēcīgs faktors jebkādu draudu atvairīšanā,” uzsvēris Venislavskis.

Jau ziņots, ka Ukrainas galvaspilsētā noteikta nakts komandantstunda, kas ir spēkā no plkst.22 līdz plkst.7 rītā. Šai laikā nekursē sabiedriskais transports, vienlaikus metro stacijas ir atvērtas visu diennakti kā bumbu patvertnes.

Tikmēr Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Anna Maļara sociālajā tīklā “Facebook” paziņojusi, ka Kijevai tiek piegādāti papildu ieroči.

Savukārt Lietuva Ukrainai tuvākajā laikā gatavojas nosūtīt Ukrainai papildu militāro palīdzību – bruņuvestes, ķiveres, Kalašņikova automātus un munīciju, paziņojusi Aizsardzības ministrija, nenorādot konkrētu šīs palīdzības apjomu.

Iepriekš Lietuva Ukrainai jau piegādājusi pretgaisa aizsardzības sistēmas “Stinger”, bruņuvestes un termovizorus.

Krievijas iebrukuma pirmajā dienā gājuši bojā 137 Ukrainas pilsoņi

Krievijas iebrukuma Ukrainā pirmajā dienā ceturtdien ir gājuši bojā 137 Ukrainas pilsoņi, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

“Šodien mēs esam zaudējuši 137 no mūsu varoņiem, mūsu pilsoņiem. Militārpersonas un civilistus,” Zelenskis sacīja videouzrunā tautai.

Viņš piebilda, ka vēl 316 cilvēki tika ievainoti.

Ukrainas Veselības ministrija dažas stundas pirms tam ziņoja, ka Krievijas uzbrukuma rezultātā ceturtdien gājuši bojā vismaz 57 Ukrainas pilsoņi, bet 169 guvuši ievainojumus.

COMMENTS

Pievienot komentāru