Nepakļauties dezinformācijas draudiem! Kā karš Ukrainā varētu ietekmēt Latviju?

Vakar Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sasauca valdības ārkārtas sēdi, reaģējot uz notikumiem Ukrainā.

 

Putins karo faktiski ar visu demokrātisko pasauli. Šobrīd tā ir Ukraina, taču viņa agresijai nav robežas,” pirms sēdes teica premjers un piebilda, ka daudzas Eiropas valstis dzīvoja cerībās, ka Putins “nav tas, kas ir”, taču sāktais karš apliecina pretējo.

Pēc valdības sēdes Krišjānis Kariņš aicināja sabiedrību saliedēties un necelt paniku, kā arī nepakļauties dezinformācijas draudiem. Kariņš ir drošs, ka tuvākajās dienās un nedēļās, lai šķeltu sabiedrību, sociālajos tīklos parādīšoties maldīga informācija, ka tūlīt kaut kā pietrūks – gāze, elektrība vai kas cits.

Lasi arī: Elizabete II pirmo reizi 700 gados pārkāpj svarīgu karaliskās ģimenes likumu

Es aicinu ļoti kritiski uztvert jebkādu informāciju, kas parādās sociālajos tīklos, un skatīties, kas ir šīs informācijas avots,” aicināja Ministru prezidents.

Valdība, paredzot, ka krīzes eskalācijas laikā varētu rasties enerģētikas problēmas, vakar pieņēma lēmumu, ka “Latvenergo” iepirks papildu sašķidrinātās gāzes krājumus starptautiskajās biržās, lai Inčukalna pazemes krātuvē būtu pietiekami daudz gāzes. Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pastāstīja, ka papildu krājumi drīzumā Latvijai tikšot piegādāti caur Klaipēdas termināli .

Lai lasītu tālāk, šķir otru lapu!

COMMENTS

Pievienot komentāru