Nauris Puntulis droši apgalvo, kad tiks atcelti visi pamatierobežojumi

Kultūras ministrs Nauris Puntulis atklāj, kad Latvijā tiks atcelti visi pamatierobežojumi, turklāt droši izsakās par pasākumiem un festivāliem vasaras sezonā.

Viņš skaidro, ka pašreiz aktuāls vēl ir jautājums par posmu no 1.marta līdz 1.aprīlim, taču esot skaidrs, ka arī šajā periodā skaitliskie ierobežojumi tiks atcelti. Puntulis atzīmē, ka šie skaitliskie ierobežojumi ietekmē pasākumu organizatorus, māksliniekus un arī skatītājus, turklāt ir viens no galvenajiem traucējošajiem elementiem kultūras nozarē kā tādā.

Lasi arī: ZVA atklāj, cik liels skaits ticamu nāves gadījumu esot no Covid-19 vakcīnām Latvijā

Par vasaras sezonu un festivāliem varam būt pilnīgi droši – tur nebūs nekādu ierobežojumu, visi pamatierobežojumi tiks atcelti jau no 1.aprīļa,” solīja ministrs.

Nauris Puntulis akcentē, ka salīdzināt dažādās valstīs noteiktos ierobežojumus, balstoties tikai uz epidemioloģisko  situāciju, neesot īsti korekti, jo jāņem vērā arī katras valsts veselības sistēmas kapacitāte.

Viņš uzskata, ka ir svarīgi pēc iespējas ātrāk nodrošināt iespēju mākslinieciskajiem kolektīviem atsākt pilnvērtīgu mēģinājumu procesu, lai kvalitatīvi sagatavotos 2023.gadā gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem.

Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lapu!

Pievienot komentāru