Dažādu pakalpojumu sniedzēji varēs strādāt arī ar negatīvu Covid-19 testu, bet ir viens āķis…

Trešdien, 25. augustā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē konceptuālu deputātu atbalstu guva priekšlikums noteikt, ka epidemioloģiski drošu pasākumu veikšanai nevakcinētie profesiju pārstāvji drīkstēs darbā atrasties arī ar negatīvu Covid-19 testu.

 

Tomēr testa izmaksas būs pakalpojumu sniezējim jāsez par pašu līdzekļiem.

Komisijas vadītājs Juris Rancāns (JKP) piedāvāja grozīt deputātes Regīnas Ločmeles (S) iesniegto priekšlikumu strīdīgajā Covid-19 likumprojektā, ka epidemioloģisku drošu pakalpojumu sniegšanai derēs ne tikai vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, bet arī negatīvs Covid-19 tests, kas būs jāveic par savu naudu.

Tas paredzētu, ka persona pirms darba veic Covid-19 eksprestestu, kurš derīgs 24 stundas, par saviem līdzekļiem. Tas neattiektos uz medicīnas un sociālās aprūpes darbiniekiem.

Lasi arī: Atklāj kas patiesībā noticis ar mīkstajām rotaļlietām, kuras pie valdības ēkas nolika protestētāji

Deputāts Atis Zakatistovs norādīja, ka gadījumā, ja tiek noteiktas konkrētas grupas, kam jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts, likumā jāiestrādā norma, ka arī Saeimas deputātiem jāvakcinējas. Tam piekrita arī parlamentārietis Ainars Latkovskis (JV).

Deputāti vēl vienojās diskusijas par šo jautājumu turpināt ceturtdien, 25. augustā, lai nonāktu pie vienota kopsaucēja komisijā esošo parlamentāriešu vidū.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru