Dizainere parādīja kā vēsturiskie varoņi izskatītos mūsdienās

Dizainere Bekka Saladīna ir liela vēstures cienītāja. Viņa nolēma apvienot hobiju ar profesiju un Instagramā palaida blogu, kur ar fotošopa palīdzību atjauno pagātnes slavenību ārieni.

Tēla radīšanai dizainere ņēma uzreiz vairākus personāža krūšutēlus un attēlus, kuru patiesums ir apstiprināts. Pēc tam tos zīmēja un pievienoja mūsdienīgus vaibstus: frizūru, meikapu, apģērbu.

Viņas darbi ir ļoti interesanti – dizainerei patiešām ir izdevies atdzīvināt un padarīt mūsdienīgākus tālās pagātnes varoņus. Parasti zinātnieki ir iekalti akadēmiskos rāmjos – ne soli sānis. Taču entuziasti var atļauties daudz drosmīgākus eksperimentus. Un izdevies ir lieliski! Apskatīsim visspilgtākos personāžus.

Lasi arī: Biezpiena deserts bez kviešu miltiem, sviesta un cukura

Cilvēks, kurš pakļāva senātu, atriebās par Cēzaru un uzcēla impēriju, izskatījās tā:

pastedGraphic.png

Nu, vai nav līdzīgs aktierim Eiladžam Vudam, kurš “Gredzenu pavēlniekā” atveidoja Frodo? Neskatoties uz ārējo vienkāršību, lieku reizi apstiprinās – nevajag jaukt vienkāršību ar vājumu. Aiz vienkāršības var slēpties liela vīrišķība un intelekts.

Kleopatra

Šis, kā atzīst pati Bekka, ir pats sarežģītākais viņas darbs. Izrādījās, ka nav nemaz daudz pilnu Kleopatras attēlojumu. Viņa tai pieķērās, tikai izdabājot sekotājiem, kas viņu apbēra ar lūgumiem atjaunot slavenās Senās Ēģiptes valdnieces tēlu. 

Tēls sanāca visai negaidīts, kurš nedaudz atšķiras no mūsdienu kultūras veidola. Acīmredzot kinofilmās akcents tiek likts uz seksualitāti un temperamentu, bet šeit sanāca tāda vienkārša meitene.

pastedGraphic_1.png

Napoleons

Nu tipisks vidējs ierēdnis. Ar ambīcijām un centieniem sagrābt šajās rokās pēc iespējas vairāk. Taisni kā kaprālis Napoleons, kurš pēc gadiem turēs bailēs puspasauli.

pastedGraphic_2.png

Jūlijs Cēzars

Mūsdienīgā Cēzara skatienā pat pēc gadu tūkstošiem saskatāms valdonīgums. Ar tādu cilvēku strīdēties ir grūti. Liekas, viņš atgādina kaut kādu moderno tehnoloģisko miljardieri.

pastedGraphic_3.png

Aragonas Katrīna

Šis ir Spānijas kā valsts dibinātāja Ferdinanda meitas Aragonas Katrīnas  portrets. Ārēji, kā redzams, viņa nepavisam nav līdzīga tipiskai spānietei. Viņas mati bija zeltainā krāsā.

pastedGraphic_4.png

Nefertiti

Nu un, visbeidzot, cita Ēģiptes skaistule – Nefertiti. Meitene ir dzimusi 1370. gadā p.m.ē. Senās Ēģiptes uzplaukuma laikā. Bet pati Nefertiti bija ieceļojusi princese.

pastedGraphic_5.png

Viņas āriene tika uzskatīta par sievietes skaistuma etalonu. Taču meitene bija vēl arī ļoti saprātīga. Viņa palīdzēja savam vīram visos aizsākumos. Bet viņas vīrs – Ehnatons bija progresīvs sava laika valdnieks. Viņš pēc būtības radīja pasaulē pirmo monoteisko reliģiju. Kad tic vienam vienīgam dievam (uz tādām reliģijām ir attiecināma kristietība, islāms).

Kaut kādā brīdī Nefertiti noslēpumaini pazuda no vēstures. Taču daudzi zinātnieki uzskata, ka Nefertiti pēc tam valdīja kā sieviete-faraons Nefernefruatons.

COMMENTS

Pievienot komentāru