Biezpiena deserts bez kviešu miltiem, sviesta un cukura

Šī ir viegli pagatavojama deserta recepte, kuru var ātri pagatavot mājās. Garšos arī tiem, kas īpaši nepieturas pie pareiza uztura gatavošanas. 

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

Olas – 4gb
Piens – 50ml
Rīsu milti no baltajiem rīsiem – 100g
Kakao – 30g
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Sāls – šķipsniņa
Saldinātājs – pēc garšas

Pildījumam:

Zemenes vai jeb kuras ogas – 300g
Biezpiens 9% – 400g
Jogurts – 250g
Želatīns – 30g
Ūdens (želatīnam) – 200ml
Saldinātājs – pēc garšas

Lasi arī: Sieviete jau 30 gadus ēd tikai sieru un maizi. Kā viņa šodien izskatās ar tik trūcīgu uzturu?

Pagatavošana:

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni lai uzbriest.


Gatavo mīklu. Savieno olas ar pienu un viegli sakuļ. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli, kakao, saldinātāju. Visu samaisa, lai nebūtu kunkuļu.  Sanāks plāna mīkla. Mīklu lej formā ar maliņām, izlīdzina. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 170-180 grādos 10-12 minūtes. Gatavais biskvīts ir mīksts, bet blīvs un viegli porains. Atdzesē biskvītu. Biskvītu sagriež tādā formā, kā gatavosiet kūku. Ja cepāt formā ar maliņām,tad tur arī var turpināt gatavot.
Gatavo pildījumu. Ar blenderi sasmalcina ogas, pievieno biezpienu, jogurtu un kārtīgi samaisa. Saldinātāju pievieno pēc garšas. Izkausē želatīnu un lēnām, turpinot kult ar blenderi vai mikseri, lej klāt biezpiena masai. Ja biezpiena masa ir auksta,tad sāks uzreiz biezēt, tāpēc gatavošanas formai ir jābūt sagatavotai. Pārliek uz biskvīta biezpiena masu, izlīdzina un liek ledusskapī uz 2-3 stundām, lai sastingst. Gatavo kūciņu var dekorēt ar ogām un biskvīta drupatām, piparmētru lapiņām.

COMMENTS

Pievienot komentāru