“Es tagad runāšu nopietni”; Danilāns uzrunā sabiedrību

Gastroenterologs Anatolijs Danilāns, viesojoties kanāla Rīga TV24 raidījumā “Uz līnijas”, vērsies pie sabiedrības, daloties savā pieredzē un aicina viņā ieklausīties.

 

Speciālists pastāstīja par savu Covid slimības gaitu.  

“Covid ir nejauks. Lūdzu, lūdzu visus, mīļie, nesaslimsties ar Covid! Es gandrīz gribētu jums pavēlēt, bet tas nesmuki skan. Bet nesaslimstiet! Nesaslimstiet!” – cilvēkus uzrunā Danilāns, kurš dalās ar savu pieredzi pēc pārslimota Covid-19.

Danilāns norāda, ka viņa slimības gaita bija ļoti smaga. Viņš divus mēnešus pavadījis intensīvās terapijas nodaļā un pusgadu nav varējis strādāt.

Lasi arī: Roberto Meloni vēršas pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt

Kā pastāsta Danilāns, kopš slimošanas laika pagājuši jau astoņi mēneši un ārsts joprojām jūtot slimības sekas.

Pilnīgs bezspēks, darbaprieka trūkums… Neticēsiet, jo esmu enerģisks cilvēks, bet man negribējās kustēties, līdz riebumam negribēju kustēties. Un es zināju, ka esmu tuvu tam slieksnim, līdz tai robežai, jo bija smags kovids. Ne velti mani turēja reanimācijā un padeva skābekli. Man trūka skābekļa,” savas sajūtas, smagi slimojot ar Covid-19, apraksta A. Danilāns.

Lai cik arī smaga bija situācija, profesors nav bijis nāves bailēs. “Bet es gribu otru pusi pagriezt, neesmu tikai es – kā jutās mana sieviņa? Viņai saka: ziniet, neko nevar zināt, visādi var būt,” tuvāko sajūtas apraksta profesors, kurš aicina cilvēkus sargāt sevi un citus, vakcinējoties pret bīstamo vīrusu.

 

Šķir otru lapu, lai skatītu VIDEO

COMMENTS

Pievienot komentāru