Ģirts Briģis par Covid-19 ierobežojumiem: “Pēc 1.aprīļa mums noteikti jāsaglabā stingrākas prasības…”

Pēc 1.aprīļa mums noteikti jāsaglabā stingrākas prasības nekā citur par testēšanu, masku nēsāšanu tādās institūcijās kā slimnīcas, pansionāti, sociālās aprūpes centri.

Šajās iestādēs uzturas augsta riska populācija, kam ir lielāks risks saslimt ar Covid-19. Tāpat šīm personām īpaši vajadzētu rekomendēt balstvakcināciju,” uzsvēra Briģis, norādot, ka trešā vakcīna varētu pasargāt no smagiem gadījumiem un glābt cilvēku dzīvības.

Kā liecina Covid-19 saslimstības un slimnīcu noslogojuma rādītāji, ir cerības domāt, ka šāda tendence turpināsies, un ierobežojumu atcelšana no 1.aprīļa nepasliktinās kopējo epidemioloģisko situāciju, uzskata Briģis.

Lasi arī: “Pfizer” izpilddirektors atbild: Vai būs nepieciešama ceturtā Covid-19 vakcīnas deva?

Briģis uzsvēra, ka, ņemot vērā sabiedrības vēlmi kontaktēties, apmeklēt lielākus pasākumus, ierobežojumi nedos vajadzīgo efektu. Tāpat vajadzīgo efektu nedos arī aicinājums vakcinēties, jo cilvēkiem pietrūkst motivācijas to darīt, uzskata epidemiologs.

Kā piemēru viņš minēja Rietumeiropu, kur pretēji situācijai Latvijā, epidemioloģiskā situācija pasliktinās, un, iespējams, to var saistīt ar Covid-19 ierobežojumu atcelšanu un masu pasākumu rīkošanu. Tajā pašā laikā tas var būt ir saistīts ar omikrona apakšveida BA2 izplatīšanos, kamēr Latvijā tas konstatēts jau pirms kāda laika, pauda Briģis.

Pievienot komentāru