Iedzīvotāja dod būtisku un vērtīgu padomu par deklarāciju VID

Kāda Latvijas iedzīvotāja vērsusies “Sūdzību dēlī” (raidījums “Bez Tabu”), atklājot, kādas problēmas viņai radušās, mēģinot iesniegt gada ienākumu deklarāciju Valsts Ieņēmumu dienestā (VID).

Kā raksta sūdzības autore, čeki, ko viņa vēlējusies iesniegt VID, ir izbalējuši.

“Aktuālā tēma – čeki! Kā lai iesniedz, ja neko nevar redzēt? Čeki tika nolikti plauktiņā un gaidīja atbildīgo mirkli, bet, kad pienāk vajadzība, lūk, knapi var saredzēt. Tagad būšu gudrāka. Bildēšu uzreiz pēc čeka saņemšanas!” viņa raksta.

Lasi arī: Lindas Mūrnieces bijušais vīrs pirmo reizi runā par šķiršanās iemesliem

Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka ir vairāki veidi, kā izvairīties no šādas situācijas, piemēram, čekus fotogrāfējot uzreiz un saglabājot foto vai arī nosūtot čeku VID, izmantojot speciālu aplikāciju telefonā. (pamācība, kā to izmantot šī raksta beigās video)!

Parasti pie kases jautā vai sutīt VID un tas arī paradās čekā, ka ir nosūtīts. Ja nav, tad nofočē un ērti caur aplikaciju ātri nosūta pats,” teikts kādā komentārā.

“Saņemu čeku un uzreiz to fotografēju ar telefonu, jeb ieskenēju un saglabāju savā “flešiņā”. Pašu čeku lieku konvertā, tumsā, kurā tāpat izbalē, bet šis process notiek lēnāk. Mobilā tālruņa aparātā ir ieinstalēta VID aplikācija, caur kuru arī var iesniegt čeku, kamēr tas nav izbalējis. Pagājušā gadā, maksājot par ārsta pakalpojumiem, reģistratūrā lūdzu, lai sūta info arī uz VIDu. Daži čeki nebija nosūtīti, tos ievadīju manuāli,” teikts vēl kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka līdz trešdienas, 3.marta, rītam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) bija iesniegtas vairāk nekā 330 000 gada ienākumu deklarācijas.

Dienestā norādīja, ka šogad gada ienākumu deklarāciju iesniegšana norit raiti, VID informācijas sistēmā traucējumi nav konstatēti, bet cilvēku aktivitāte ir pārspējusi pagājušā gada rekordu. Iedzīvotāji iesniedz gada ienākumu deklarācijas arī par 2017., 2018., un 2019.gadu, līdz ar to intensitāte un dokumentu apjoms ir rekordliels.

“Salīdzinoši – šogad divās pirmajās dienās jau bija iesniegts tik deklarāciju, cik pērn četrās dienās kopā, un skaits turpina pieaugt,” piebilda VID pārstāvji.

No 1.marta iedzīvotāji var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2020.gadu. Iedzīvotāji, kam tas jādara obligāti, var iesniegt deklarācijas trīs mēnešu laikā, proti, līdz 1.jūnijam, bet brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, to var darīt trīs gadu garumā.

 

Šķir otru lapu, lai skatītu VIDEO pamācību

Pievienot komentāru