Igors Rajevs par šodienas notikumiem Ukrainā: “Ir labas ziņas, un ir arī ne tik labas ziņas”

Mariupolē situācija ir smaga, turpinās krievu spēku uzbrukumi, viņi turpina spiest pilsētu. Ukraiņu grupējums, kas atrodas pilsētas centrā, vēl nav sašķelts, vienībām ir iespēja vienai otru stiprināt, taču Krievijas puse iet arvien tuvāk pilsētas centram, situācija ir smaga.

Te gan redzama viena pozitīva ziņa: “Krievijas cerības ātri ieņemt Mariupoli un pēc tam tur koncentrētos spēkus pērorientēt citā virzienā nav attaisnojušās. Lielo vienību stāvoklis, kas ir Mariupolē, ir smags. Vajadzēs vismaz 4 nedēļas, lai tās atjaunotu savu kaujas potenciālu. Līdz ar to spēki, kas tur karo, ir izslēgti vismaz uz tuvākajiem 1,5-2 mēnešiem, un krievi tos citur nevarēs izmantot.”

Lasi arī: Režisors Alvis Hermanis dalās pārdomās pēc krievu aktrises uzņemšanas teātrī

Līnijā pie Doņeckas īpašu izmaiņu nav, aizsardzības līnija nav pārrauta.

Ir aplenkta Černihiva. Izskatās, ka tur varētu sākt šturmēšanu, līdz ar to caur Černihivu uz Kijivu varētu būt krievu karaspēka nākamais apgādes ceļš, taču tur nekas nenotiek ātri, vismaz nedēļu tur krieviem neko neizdosies panākt.

Arī Baltkrievijas robežas tuvumā būtisku izmaiņu nav. “Baltkrievi tur veic izlūkošanu, pēta pieejas, kur varētu šķērsot robežu. Baltkrievi pirmo reizi ir parādījuši četras bataljona līmeņa taktiskās grupas, kas ir sakoncentrētas pie robežas un tās varētu veikt uzbrukumus. Tas ir iespējams, bet maz ticams.”

Pievienot komentāru