Igors Rajevs par šodienas notikumiem Ukrainā: “Ir labas ziņas, un ir arī ne tik labas ziņas”

28. marta situācijas apskatu Ukrainā TV24 “Speciālizlaidumā” sniedzis militārais analītiķis, NBS rezerves pulkvedis Igors Rajevs.

“Ļoti daudz jauna. Ir labas ziņas, un ir arī ne tik labas ziņas. Kā jau karā – viss iet gan uz labo, gan uz slikto pusi,” tā notikumu izklāstu iesāk Rajevs.

Odesā diena pagāja mierīgi, jūras krasts paliek ukraiņu spēku rokās.

Lasi arī: Skaidro Igors Rajevs: Ko Putins īsti grib no Ukrainas?

Ukraiņu spēki bija plānojuši veikt uzbrukumu Hersonai. Pēc ilgām un smagām cīņām viņi tur uzvarēja, taču Krievijas armija izjauca jebkādu iespēju turpmāk uzbrukt Hersonai.

Palēnām apjoms, ko pārvalda ukraiņu spēki, mazliet aug,” tā labās ziņas vēsta analītiķis.

Pievēršoties analīzei pie Zaporožijas analītiķis komentē: “Aizsardzības līnija paliek tāda, kāda bijusi līdz šim, tomēr ir notikusi viena būtiska izmaiņa – iepriekš runājām, ka tur visu laiku mēģina sakoncentrēties krievu spēki – tagad pirmo reizi tur redzējām 503. pulku no 19. divīzijas, un tā ir divīzija, kura līdz šim vēl vispār nav bijusi Ukrainā. Tā ir jauna vienība, kura ir ieradusies Ukrainā. Iespējams, viņi izsēdās no desanta kuģiem. Te gan redzējām tikai vienu pulku, bet šajā divīzijā ir vēl divi pulki, jāseko līdzi, kur tie būs.”

Lai lasītu tālāk, šķir otru lapu!

Pievienot komentāru