Igors Rajevs skaidro: Cik liela iespēja, ka Putins izmantos kodolieročus?

Kāds klausītājs TV24 “Speciālizlaidumā”militārajam ekspertam, Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedim Igoram Rajevam uzdeva jautājumus: Kāda ir iespēja, ja Krievijas armija iesprūst Ukrainā un Putinam galīgi “aiziet šībers ciet” un viņš uz Kijevu uzmet atombumbu? Un vai Krievijai atombumbas ir pieejamas? 

Lasi arī: Igors Rajevs: “Putinam šobrīd ir izmisums”

Rajevs atbild: “Taktiskie kodolieroči, protams, krieviem ir pieejami.” Taču kopumā viņš uzskata, ka tāds variants šobrīd nav iespējams.

Ja tagad visa pasaules sabiedrība vēl kaut kā skatās uz skolu bombardēšanu, uz slimnīcu bombardēšanu, uz dzemdību namu bombardēšanu, tad ar kodolieročiem nevar atrunāties. Kodolieroču izmantošana ir visbarbariskākā lieta, ko var izdarīt,” saka Rajevs.

Bet, ja šādi ieroči tomēr tiktu izmantoti, no visas pasaules atbildes reakcija būtu daudz nežēlīgāka. “Un otra lieta – atcerieties, ka Putinam nav vajadzīga neapdzīvota vieta – Ukraina. Viņam ir vajadzīga sev draudzīga un Putina politiku atbalstoša Ukraina. Kodolieroču uzmešana uz šīs teritorijas nekādā veidā neveicina šo mērķu sasniegšanu.”

Rezumējot savu atbildi, eksperts saka: “Es domāju, nē, mēs kodolieroču pret Ukrainu šinī karā neredzēsim.”

COMMENTS

Pievienot komentāru