Istabas augi, kas attīra gaisu – gaisa attīrītājs nav vajadzīgs

Dracēna


Dracēna ir parasts palmveidīgs telpaugs ar blīvu, šauru, gludu lapu rozeti. Lapas var būt gan vienkāršas, gan svītrainas un ar bezlapainu stumbru apakšējā daļā. Šis augs var no istabas gaisa izvadīt izplūdes gāzes, kas nonāk mājā pa atvērtu logu. Dracēna attīra un mitrina iekštelpu gaisu, radot ērtu un veselīgu klimatu.

 

Gerbera


Mājas gerbera  zied ar zvaigžņveida, samta un gludiem, lieliem un daudzkrāsainiem ziediem. Gerberas attīra gaisu no trihloretilēna un formaldehīda, kas ietilpst laku sastāvā, krāsās un līmēs. Labi attīra skābekli no kaitīgiem piemaisījumiem. Vislabāk gerbera tiek galā ar benzolu. 

Lasi arī: 10 istabas augi ar smagnēju enerģiju – tos nevajadzētu turēt tavā mājoklī

 

 

Sansevjēra jeb līdakaste


Šis ir nepretenciozs daudzgadīgs augs ar oriģinālām uz augšu vērstām lapām, kam ir zaļgana nokrāsa un vertikālām svītrām. Šo augu tautā dēvē dažādi – līdakaste, Vīramātes mēle.

Sansevjēra tiek uzskatīta par vienu no visstiprākajiem gaisa attīrītājiem. Tā cīnās ar tādiem izplatītiem atmosfēras piesārņotājiem, kā trihloretilēns, formaldehīds, benzols un slāpekļa oksīdiem.

Līdakaste absorbē mājsaimniecības ierīču elektromagnētisko starojumu. Palīdz atbrīvot mājokli no kaitīgām vielām, ko satur veļas pulveris un citi tīrāmie līdzekļi. Tā vietā augs  ražo daudz skābekļa.

 

Scindapsis

Šis ir piesātināti zaļš augs, kas vijas kā liāna un ir ar spīdīgām sirds veida lapām. Tas pieder pie augiem – filtrētājiem, jo spēj atdzīvināt gaisu mājās, birojos un ofisos, absorbējot formaldehīda un benzola izgarojumus.

Šo augu ieteicams izvietot sintētisko apdares materiālu vai mēbeļu vietās, kas izgatavotas no kaitīgām skaidu plātnēm. Bet neskatoties uz visām labajām īpašībām, tā satur arī indīgas vielas, tāpēc tā ir jānovieto vietās, kur netiek klāt bērni un mājdzīvnieki.

 

Spatifīla

Istabas augi
Šis pievilcīgais istabas augs izceļas ar spīdīgu, tumši zaļu lapotni un neparastu ziedu, kas līdzīgs kallas ziedam. Šis augs neitralizē pelējuma sporas un nelabvēlīgus savienojumus gaisā.

Lieliski cīnās ar trihloretilenu, toluolu, benzolu un ksilolu. Lai palielinātu spatifīlas sanitāro īpašību produktivitāti, regulāri jānoslauka putekļi no tās lapām.

 

Hlorofīts

Istabas augi
Šis augs ir daudzgadīgs zālaugu krūms ar šaurām lapām, kas nokarājas uz leju, ar gaišām vai krēmkrāsas svītrām uz tumši zaļām lapām.

Pateicoties krāšņumam un plašumam, hlorofits izdala lielu daudzumu skābekļa, tajā pašā laikā attīra telpu no oglekļa monoksīda, samazinot tajā benzola, ksilola un formaldehīda piemaisījumus. Šis augs tiek galā ar kaitīgām vielām, ko izdala sadzīves ķīmijas. Hlorofīts absorbē acetonu, slāpekli, amonjaku, vienlaikus izplatot bioloģiski aktīvos mikroelementus, kas iekštelpās iznīcina slimību baktērijas.

 

Kalanhoja

Istabas augi
Istabas augs kalanhoja ir ar blīvām trīsstūra veida lapām. Šim augam piemīt lieliskas ārstnieciskas īpašības. Atrodoties uz palodzes, tas izplata fitoncīdus, kas attīra istabas gaisu no kaitīgiem mikroorganismiem. Augs cauru diennakti ražo skābekli, bet tā neuzkrītošais aromāts atbrīvo telpu no smakām un nevēlamiem gaisa piemaisījumiem.

Ar istabas augu palīdzību, kam piemīt attīrošas  un ārstnieciskas īpašības, var radīt ērtu un labvēlīgu klimatu visā mājā.

 

Arī interesanti! Istabas augi, kas attīra gaisu telpās; Veids, kā uzlabot veselību! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

COMMENTS

Pievienot komentāru