Zupa bez gaļas: veģetārās zupas receptes – dažādi varianti nedēļai

Zupa bez gaļas

Zupa bez gaļas – Katrai saimniecei ir jāzina kā uzvārīt zupu bez gaļas. Dažreiz tas ir vajadzīgs slimības gadījumos, diētas periodos vai vienkārši lai uzlabotu gremošanu un labsajūtu. Gandrīz visi veģetārieši prot uzvārīt garšīgu un veselīgu zupu, pat ja tā būs ļoti vienkārša. 

Zupa bez gaļas: Kartupeļu zupas recepte

Zupa bez gaļas

Sastāvdaļas: 

Kartupeļi – 2gb
Sīpols – 1gb
Burkāns – 1gb
Eļļa
Sāls
Pipari

Lasi arī: Es nometu 70 kg pa gadu un pastāstīšu, kā zaudēt svaru pat tad, kad jūsu centieniem neviens netic

Pagatavošana: 

Papildus šādai zupiņai droši var pievienot  nelielu daudzumu nūdeles, tā būs sātīgāka. Mazuļi būs priecīgi, ja ieliks mazos burtu vai zvaigznīšu makaronus.

Katliņu ar ūdeni liek uz lielas uguns lai ūdens sāktu vārīties. Sīpolu sagriež un apcep eļļa uz pannas līdz kļūst zeltains. Nomizo un sagriež  dārzeņus un liek katliņā. Uguni samazina. Pēc 10 minūtēm pieber sāli un piparus. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievieno nūdeles, ja vēlaties tās pievienot. Zupa gatava ir pēc 15-20 minūtēm. Pagaršo, un ja vajag, pievieno garšvielas. Pasniedzot var uzkaisīt svaigus zaļumus.

 

Zupa bez gaļas: Sēņu piena zupa

Zupa bez gaļas

Šī ir itāļu zupiņa, kas iemantojusi lielu popularitāti visā Eiropā. Mājās gatavota sēņu zupa var būt izsmalcināta un garšīga. Dotajā receptē ir diezgan daudz sastāvdaļu. Galvenais ir ievērot gatavošanas kārtību un par zupu būs priecīgi visi ēdāji.

Sastāvdaļas: 

Sēnes – 400g
Sīpols – 1gb
Eļļa – 2 ēd. kar.
Dārzeņu buljons – 1l
Piens – 1.5 glāzes
Maize šķēles – 8gb
Ķiploki – 2 daiviņas
Rīvēts siers – 100g
Sviests – 50g
Sāls
Pipari

Pagatavošana:

Uz plīts silst katliņš bez ūdens. Tajā liek nelielu gabaliņu sviesta lai izkūst. Sīpolu sagriež un liek katliņā lai apcepas līdz zeltainam. Turpat pievieno smalki sagrieztas sēnes. Pievieno pienu un vu sautē ap 5-7 minūtes. Pievieno dārzeņu buljonu, sāli un piparus.

Zupas pamats ir gatavs, bet lai to padarītu patiešām garšīgu, ir jāparūpējas par pasniegšanu. Uz pannas nedaudz apkaltē maizes šķēles. Eļļu samaisa ar caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku. Ar šo maisījumu apsmērē maizītes. Sadala gabaliņos, kurus tieši pirms pasniegšanas liek tieši zupā. Virsū uzkaisa nedaudz rīvēta siera.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējās zupu receptes

COMMENTS

Pievienot komentāru