Kā pašlaik dzīvo pasaulē slavenākie atdalītie Siāmas dvīņi? (+FOTO)

Mūsdienu medicīna ir attītstījusies tik tālu, ka Siāmas dvīņus ir iespējams atdalīt. Bet tās ir sarežģītas operācijas, kuras iesaka veikt tad, kad bērni vēl ir mazi. Bet, protams, tas ir ārkārtīgi liels risks un ne visi iznākumi ir veiksmīgi.

Lasi arī: Svarīgi signāli vecākiem: 9 pazīmes, ka jūsu bērns ir depresijā un ko ar to darīt

Meisija un Makenzija Garisonas

Kādai sievietei Amerikā Kalifornijas štatā dzima trīs meitiņas vienlaicīgi un divas no viņiem Meisija un Makenzija bija Siāmas dvīņi. Vecāki no meitenēm atteicās un viņas audzināšanā pieņēma cita ģimene. Deviņu mēnešu vecumā meitenēm tika veikta operācija un pēc atdalīšanas meitenēm katrai palika viena kāja, bet protēzes ļāva viņām patstāvīgi pārvietoties. Tagad māsām ir 17 gadu un viņas dzīvo normālu dzīvi.

Džaga un Kalija Kanharas

Indijas dvīņi Džaga un Kalija piedzima ar kopā saaugušām galvām. Tā viņi nodzīvoja līdz 2,5 gadu vecumam. Operācija tika veikta, jo vienam no brāļiem pasliktinājās veselība. Izmeklējumi parādīja, ka abiem mazuļiem ir pilnvērtīgas smadzenes un ārsti nolēma veikt sarežģītu operāciju. Neviens neprognozēja veiksmīgu iznākumu. Operācija tika veikta 11 stundas un tā bija veiksmīga.

Rozija un Rūbija Formosa

Dvīņu meitenes no Kentas karalistes Anglijā kopš dzimšanas ir saaugušas ar vēderiem. Ārsti gatavoja meitenes visslikātakajam, jo domāja, ka viņa neizdzīvos ar tādām anomālijām. Vecāki deva zaļo gaismu operācijai un meitenēm paveicās, jo viņas pārcieta operāciju veiksmīgi.

Džeida un Ērīna Deleini

Meitenēm bija kopējs perikards – maisiņš ap sirds muskuli, diafragmu un aknām. Operācija bija veiksmīga un dvīņi tika atdalīti. Tomēr meitenītēm bija diezgan lielas veselības problēmas, jo vienai no meitenēm tika noņemta kāja, otrai labdabīgs audzējs kājās, tāpat meitenēm ir problēmas ar zarnām, aknām un urīnpūsli.

Eva un Ērika Sandovala

Šīm Siāmas dvīnēm no ASV veica vienu no grūtākajām operācijām pasaulē. Šajā operācijā piedalījās 52 speciālisti, mazuļiem bija 3 kājas, kopīgs krūšu kurvis, iegurnis, gremošanas sistēma un uroģenitālā sistēma.

Operācija ilga 17 stundas. Mazuļi izdzīvoja un neskatoties uz to, ka katrai meitenei palika viena kāja, viņas aktīvi pārvietojas. Par protezēšanu nevar pašlaik vēl runāt, jo meitenēm trūkst iegurņa kaula. Neskatoties uz lielajām grūtībām, viņas joprojām ir aktīvas un dzīvespriecīgas.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru