Lietas, par kurām nedrīkst stāstīt citiem-pat tad, ja tev jautā

Mēs esam sociālas būtnes un komunikācija ir mūsu ikdienas sastāvdaļa. Taču ir lietas, par kurām citiem stāstīt neklātos.

Veselības stāvoklis

Ja par tavu veselības stāvokli interesējas kāds tuvs ģimenes loceklis, stāstīt par savu veselības stāvokli, protams, vari. Taču, ja satiecies ar mazpazīstamiem cilvēkiem, nav nekādas vajadzības izklāstīt savus pēdējos asins analīžu rezultātus vai iespaidus pēc ārsta apmeklējuma un slimības simptomus.

Iepriekšējās attiecības

Vispārīgos vilcienos ir vērts aprunāties ar savu otro pusīti par iepriekšējām attiecībām-par to, ka tādas ir bijušas un kādu iemeslu dēļ attiecības tika pārtrauktas. Taču nekādā gadījumā nav vajadzības iztirzāt izdzīvotos ikdienas strīdus un bijušā mīļotā cilvēka rakstura īpašības. Tavā dzīvē ir jaunas attiecības un iepriekšējām laiks pielikt punktu.

Fotogrāfijas un albumi

Ir pierasts ik pa laikam pāršķirstīt albumus un atcerēties vecos labos skolas laikus, taču jāņem vērā, ka, rādot kādam savus albumus, tu vari sevi atspoguļot ne tajā gaismā, kādā tu vēlētos. Tāpēc neesi uzbāzīgs un nerādi savus albumus tiem, kuriem nevajadzētu tos redzēt.

Sveši noslēpumi

Neaprunā citus un netenko! Apspriest citu cilvēku dzīves ir nekrietni un nepareizi. Tu tādā veidā sevi nostādi neveiklā situācijā, jo izrunātie fakti var neapstiprināties, bet tu savu imidžu tādējādi vari sabojāt. Lai citu ģimeņu likstas paliek viņu ziņā. Pat ja redzi, ka kaimiņa sieva ir sapinusies savos melos, nejaucies! Gan viņi paši tiks galā ar savām likstām.

Sveši bērni

Atceries uz visiem laikiem-nekad nekritizē svešus bērnus, jo īpaši-viņu vecāku klātbūtnē. Katrs vecāks vienmēr aizstāvēs savu bērnu, lai ko arī viņš būtu izdarījis.

“Es” un “man”

Atceries veco labo teicienu-runāšana sudrabs, klusēšana-zelts. Nestāsti visiem visu par sevi. Atceries, jo mazāk stāstīsi par sevi, jo laimīgāks būsi.

Sarunājoties ar kādu, ieklausies arī viņa teiktajā, nevis katru mīļu brīdi gaidi, kad iestarpināt savu sakāmo. Runā dialogā, nevis monologā.

Avots: hit.miformat.info

Pievienot komentāru