“Man bija jāsargā ģimene, bet es izgāzos!” Stāsts par 4 gadus vecu zēnu, kuram bija koronavīruss un viņa mammu

Diemžēl koronavīruss nežēlo nevienu. Un, lai arī daudzi speciālisti apgalvo, ka bērni slimības gaitu panes vieglāk un ne ar tik smagām sekām, tas nebūt nenozīmē, ka mazajiem šis vīruss nepiezogas. Neonatoloģe, blogere un 3 bērnu māmiņa Anna Zimmermane stāsta par to, kā viņas četrus gadus vecais dēls Linkolns saslima ar koronavīrusu. 

Kā ārste es rūpīgi sekoju līdzi koronavīrusa attīstībai Ķīnā un Itālijā. Neskatoties uz ārkārtas situāciju, mūsu valdība neieviesa krasus ierobežojumus un diezgan ilgi bērni apmeklēja pulciņus – džiu džitsu un peldēšanu. Bērni apmeklēja skolu un bērnudārzu līdz 12. martam, bet 16. martā pasludināja, ka Kolorādo visas skolas tiek slēgtas.

Kopš 12. marta mani bērni nepameta mājas. Šajā laikā kopā ar vīru mēs devāmies uz lielveikalu vienu reizi. Bērni nesatika draugus. Es pat neļāvu viņiem šķērsot ielu, lai aprunātos ar kaimiņiem. Diezgan agri mēs izolējāmies un šķietami visu darījām pareizi.

Lasi arī: Kāpēc cilvēkiem ar dauna sindromu ir tik līdzīgs ārējais izskats?

Bet Linkolns saslima.

Tā es devos uz slimnīcu ar slimu četrus gadus vecu bērnu, diviem gandrīz tukšiem skābekļa baloniem un trim somām: viena ar drēbēm, otra ar mantām, bet trešā ar datoru. Manā galvā nemitīgi mutuļoja domas par to, kas patiesībā notiek ar manu bērnu un kāpēc viņa stāvoklis tik strauji pasliktinās.

Mūs ātri pieņēma: injekcijas, uztriepes, medikamenti, skābeklis. Kad ieradāmies slimnīcā, viņam vajadzēja divus litrus skābekļa, vakarā četrus, bet nākamajā sešus litrus, pēc tam jau deviņus.

Viņš ar visu spēku centās elpos, izmantot visus muskuļus – krūtīs, vēderā un kaklā. Būdama ārste es redzēju, ka viņš ļoti cenšas elpot un es nevarēju noskatīties viņa ciešanās.

Pēc pāris dienām, kas pavadītas slimnīcā, sāka nākt viņa analīžu rezultāti. Viņa klīniskajā asins analīzē nebija tādu rādītāju, kas raksturīgi pacientiem ar COVID-19. Citi infekcijas marķieri bija tikai nedaudz palielinājušies. Krūškurvja attēls izskatījās labi. Viņam iedeva arī antibiotikas. Koronavīrusa testa rezultāti vēl nebija gatavi.

 

View this post on Instagram

 

Trying to entice this little man to wake up. But he is winning and maybe I will take a nap too!

A post shared by MightyLittles (@mightylittles) on

Pirmajās divās dienās viņa stāvoklis tikai pasliktinājās, bet analīzes neliecināja par to, ka tas varētu būr koronavīruss. Otrās dienas vakarā mums paziņoja, ka Linkolnam ir COVID-19 un es izplūdu asarās. Laiks nesakrita. Analīzes nesakrita. Bildes nesakrita. Mēs esam ievērojuši visus iespējamos piesardzības pasākumus. Kā tas notika? Kāpēc tas notika? Es vienkārši nevarēju saprast.

Cik sliktāk viņam paliks? Cik ilgs laiks viņam būs jāpavada slimnīcā? Ko tad, ja saslimst pārējā ģimene? Es it kā visu izdarīju pareizi. Tomēr nē. Kā var atgaiņāt visbriesmīgākās domas, ja jūsu mazulis ir saslimis ar šobrīd visbriesmīgāko planētas vīrusu?

Bet no otras puses es saņēmos un nodomāju, ka labi, ka slimība ir atklāta tagad un nav par vēlu. Vismaz tagad es zinu, kas tas ir.

Pēc piecām dienām slimnīcā Linkolns sāka atgūties un nedēļu vēlāk viņu izrakstīja.

 

View this post on Instagram

 

We are outta there!!!!! Discharged, happy to head home!

A post shared by MightyLittles (@mightylittles) on

COMMENTS

Pievienot komentāru