Petraviča paziņo tieši kuros datumos sāks pārskaitīt 500 eiro atbalsta naudu par katru bērnu

Trešdien savā “Twitter” kontā  labklājības ministre Ramona Petraviča paziņojusi datumus, tieši kuros sāks izskaitīt 500 eiro atbalsta naudu par katru bērnu.  

 

500 eiro atbalsta pārskaitījumus ģimenēm ar bērniem Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sāks jau ceturtdien, 18. martā.

Lasi arī: 5 no 12 zodiaka zīmēm marta otrajā pusē gaidāmas ĻOTI patīkamas pārmaiņas un iespējas

Ministre raksta, ka otrais pārskaitījums paredzēts piektdien, 19. martā, savukārt trešais – 22. vai 23. martā.

“Naudu ģimenes savos kontos saņems ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc pārskaitījuma veikšanas,” uzsver Petraviča.

Tāpat viņa norāda, ka VSAA par katru bērnu veiks atsevišķu maksājumu, tāpēc, ja, piemēram, “personai ir trīs bērni, tad trīs reizes kontā ieskaitīs pa 500 eiro”. Pārskaitījumu datumi par katru bērnu var atšķirties, jo izmaksa notiks pakāpeniski pēc bērna dzimšanas gada, sākot no vecākajiem bērniem.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē pirmdien, 15. martā, nolemts Covid-19 krīzes laika vienreizējo pabalstu, kas tika izmaksāts ģimenēm par katru bērnu 500 eiro apmērā, paplašināt un attiecināt arī uz tiem bērniem, kuri ir ārpusģimenes aprūpes iestādēs, žurnālistiem pēc sanāksmes paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Plānots, ka 500 eiro atbalstu par katru bērnu, kurš atrodas bērnu aprūpes iestādēs, ieslodzījuma vietā, audzināšanas iestādēs un sociālās korekcijas iestādē, izmaksās VSAA, pamatojoties uz vecāka, aizbildņa, audžuģimenes vai bērnu aprūpes iestādes vadītāja iesniegumu. VSAA atbalstu izmaksās 30 dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

No vienreizējā pabalsta netiks veikta parādu piedziņa un ieturējumi, kā arī to neņems vērā, novērtējot mājsaimniecības materiālos resursus sociālās palīdzības piešķiršanai, informēja Labklājības ministrija.

Atbalsts tiks izmaksāts arī par bērniem, kas piedzims ārkārtējās situācijas laikā – līdz 6. aprīlim.

500 eiro pabalstu par katru bērnu izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) automātiski – bez iesnieguma. No izmaksātā atbalsta netiks atskaitīti nodokļi, veikta parādu piedziņa un ieturējumi. Šo atbalstu neņems vērā, vērtējot atbilstību maznodrošinātas/ trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

500 eiro atbalstu par katru bērnu ģimenes saņems līdz 31. martam, bet personas, kurām tiesības uz pabalstu radīsies no 1. marta līdz ārkārtējā situācijas beigām – 30 dienu laikā pēc bērna kopšanas pabalsta līdz viena gada vecumam vai ģimenes valsts pabalsta pieprasīšanas. Ja naudu nepaspēs pārskaitīt kopā ar ģimenes valsts pabalstu, tad tiks veikts atsevišķs maksājums.

 

Arī interesanti: VIDEO: Levitam atkal jauna “pērle” – izteiciens, par kuru ironozē soctīklos

Pievienot komentāru