Pret ierasto sistēmu – viņa 3 gadus pēc kārtas ieradās darbā vienādā apģērbā. Iemesls tam ir tiešām pārsteidzošs

Reti kura sieviete atļausies doties uz darbu vienādā apģērbā vairākas dienas pēc kārtas. Taču reklāmas uzņēmumā strādājošā Matilde Kala (Matilda Kahl) uz darbu 3 gadus pēc kārtas devās vienādā apģērbā – baltā blūzē un melnās biksēs.

Lai izvairītos no mūžīgā jautājuma: “ko šodien vilkt mugurā?”, Matilde nolēma, ka kaut kas savā dzīvē ir jāmaina. Viņa nepavisam negribēja tam vairs tērēt savu laiku. Matilde jutās nogurusi no tā, ka katru rītu nespēj izlemt, ko vilkt mugurā.

Kādu dienu Matilde ievēroja, ka vīrieši par apģērbu tā nepārdzīvo – viņi katru dienu nāk uz darbu uzvalkā, kas pēc būtības viņiem kalpo kā forma.

Matilde nopirka 15 vienādas baltas blūzes ar lentu un sešus pārus vienādu bikšu. Viņa nolēma, ka šī turpmāk būs ikdienas forma, ko viņa vilks uz darbu.

“Tā kā darba dienās man nākas radoši strādāt un pastāvīgi izdomāt ko jaunu, neuzskatu par vajadzīgu apģērbam veltīt vairāk laika”, teic Matilde.

Matilde iestājās pret sistēmu – viņa 3 gadus pēc kārtas uz darbu nāca vienādā apģērbā. Kolēģi sākumā nesaprata, kas notiek. Priekšniecība pat apsvēra domu paaugstināt Matildei algu, lai viņa varētu sev iegādāties jaunu apģērbu.

Jāteic, ka Matildei, pateicoties savai idejai, izdevās ieekonomēt gan laiku, gan savu enerģiju. Radošo profesiju pārstāvjiem dienā jāpieņem daudz lēmumu. Tagad vismaz par vienu jautājumu bija mazāk – ko šodien vilkt mugurā.

Kad Matilde savu stāstu atklāja žurnālam “Harper’s Bazaar”, viņa bija pārsteigta par to, cik dīvaini viņas lēmumu ģērbties vienādi uztvēra citas sievietes. Viņām šķita, ka Matilde formu sev ir uzspiedusi.

 

Lasi vēl: Mana mamma mēneša laikā ievērojami notievēja

 

Taču Matilde tā nejutās, tieši otrādi – savas darba formas dēļ viņa novērtēja pārējo apģērbu daudz vairāk, nekā pirms tam. Brīvdienās viņa atļāvās vilkt visu, ko vēlējās – košas drēbes, svārkus un sievišķīgas kleitas. Brīvdienu apģērbā viņa jūtās brīva un īpaša.

Viņas kolēģi Matildi atbalstīja, tāpēc kādu dienu, iepriekš sarunājot, visi nodaļas darbinieki ieradās darbā tādās pat drēbēs kā Matilde.

Bet vai tu varētu ierasties darbā vienādā apģērbā 3 gadus pēc kārtas?

Avots: vranya.net

Pievienot komentāru