Sestdien Jūrmalas Kūrorta svētki; aicina iebraukšanas caurlaides pirkt elektroniski

Sestdien, 25.maijā, saistībā ar Jūrmalas Kūrorta svētku norisi gaidāmi sastrēgumi pie iebraukšanas Jūrmalā un pilsētā. Autobraucējiem jārēķinās, ka automašīnu novietošana pilsētā būs apgrūtināta un veidosies sastrēgumi. Lai izvairītos no sastrēgumiem, Kūrorta svētku apmeklētāji aicināti izvēlēties citus transporta veidus nokļūšanai Jūrmalā – vilcienu, autobusus vai velosipēdus.

Tomēr, ja svētku apmeklētāji uz Jūrmalu dodas ar privāto transportu, pašvaldība aicina braucējus neveidot drūzmu pie caurlaižu iegādes automātiem Priedainē, un caurlaides iegādāties elektroniski: portālā www.visitjurmala.lv, ar “Mobilly” vai “Citadele” aplikāciju starpniecību.

Samaksāt iebraukšanas maksu var arī caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā: pie lielveikala “Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.

Iebraukšanas maksu var samaksāt arī pēc iebraukšanas īpaša režīma zonā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai līdz plkst.23.59 tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst.23:59), kuram caurlaide iegādāta. Caurlaižu kontroli nodrošina videotehniskās ierīces, sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro.

Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Caurlaide derīga tikai tam transportlīdzeklim, kura reģistrācijas numurs ir norādīts, pērkot caurlaidi.

Saistībā ar Jūrmalas Kūrorta svētku norisi pilsētā ir noteikti satiksmes ierobežojumi, un pilsētā, sākot no Jomas ielas 1/5 līdz Dubultu stacijai notiek centrālās ielas (Zigfrīda Meierovica prospektā) notiek remontdarbi.

AS “Pasažieru vilciens” Kūrorta svētku dienā līdztekus ierastajam grafikam nodrošinās papildu reisus no Majoriem uz Rīgu – plkst. 23.24 un plkst. 0.16. Tukuma virzienā pēdējais reiss no Majoriem aties plkst. 0.07. Arī dienas laikā tiks norīkoti papildu vilcieni no Rīgas uz Majoriem un atpakaļ. Ar vilcienu kustības sarakstiem var iepazīties AS “Pasažieru vilciens” mājas lapā www.pv.lv.

No plkst. 11.00–01.00 darbosies bezmaksas novietne 300 velosipēdiem pie Horna dārza, kur braucamie tiks uzraudzīti. Novietojot velosipēdu novietnē, pretī tiks dota aproce un velo tiks atzīmēts ar attiecīgās aproces numuru. Papildus drošībai velosipēdu var pieslēgt ar savu slēdzeni.

Plašāka informācija par satiksmes ierobežojumiem un Jūrmalas Kūrorta svētkiem atrodama pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

Pievienot komentāru