Kurus ķermeņa raidītos signālus nedrīkst atstāt bez ievērības – to ir svarīgi zināt

Kad cilvēka organismā parādās disbalanss, organisms raida signālus par to, ka kaut kas nav kārtībā. Mēs ne vienmēr reaģējam uz tiem, lai gan daži no ķermeņa raidītajiem signāliem var parādīties un nepāriet ilgstoši. 

 

Organisma raidītie trauksmes signāli

Galvassāpes vai durstošas sāpes sānos mēs neuzskatām par neko nopietnu, tāpēc pie ārstiem parasti nevēršamies. Šādos gadījumos visbiežāk iztiekam ar pretsāpju medikamentiem, jo apmeklēt ārstu nevēlamies – patiesībā mēs baidāmies sadzirdēt slimības diagnozi. Ārsts visticamāk izrakstīs nekam nederīgas zāles, kas mums nespēs palīdzēt – mums tā tīk domāt.

 

Kurus ķermeņa raidītos signālus nedrīkst atstāt bez ievērības?

 1. Straujas svara izmaiņas – svara palielināšanās vai samazināšanās.

2. Urīna krāsas un smaržas izmaiņas.

3. Spēcīgas sāpes vēderā.

4. Ārējā izskata izmaiņas.

5. Pastāvīgs nogurums, apetītes trūkums un miega traucējumi.

 

Par ko liecina organisma raidītie signāli

Esiet vērīgi un neignorējiet ķermeņa raidītos brīdinājuma signālus – tie var liecināt par nopietnām saslimšanām. Cilvēka ķermenis ir smalks mehānisms, kura darbība ķēdes reakcijas veidā ietekmē visus orgānus pēc kārtas. Ja kādā orgānā ir darbības traucējumi, traucēta tiek arī citu orgānu darbība. 

 

Sāpes krūtīs

Sāpes krūtīs vissliktākajā variantā var liecināt par infarktu. Ja sāpes novērojamas kreisajā krūškurvja pusē, tas var liecināt par infarkta tuvošanos. Ja sāpes novērojamas labajā pusē, tas var liecināt par plaušu artērijas emboliju. Arī astmas lēkmei var būt līdzīgas pazīmes.

Ja rodas problēmas ar sirdi, sāpes var parādīties arī kaklā, vēderā un kreisajā rokā.

 

Lasi vēl: Aktivētā ogle spēj ārstēt neskaitāmas saslimšanas: lūk, saraksts ar kaitēm, no kurām tiksiet vaļā. To ir vērts zināt!

 

Locītavu sāpes

Mēs bieži vieglprātīgi attiecamies pret sāpēm locītavās. Tās var liecināt ne tikai par saslimšanu ar gripu, bet var būt pirmās indikācijas pie tādām saslimšanām kā podagra vai artrīts. Jā, reizēm sāpes locītavās parādās sen iegūtu traumu vai vecuma dēļ, taču, ja neesi guvis traumas un esi gados jauns, sāpēs locītavās noteikti neatstāj bez ievērības, bet dodies pie ārsta.

Galvassāpes

Migrēna var rasties noguruma, bezmiega vai stresa gadījumos. Parasti, iedzerot pretsāpju medikamentus un ļaujot sev mirkli atpūsties, sāpes pāriet. Taču ir vērts atcerēties, ka galvassāpes var liecināt arī par galvas smadzeņu asinsvadu aneirismu. Ja galvassāpes pavada slikta dūša, vemšana vai tās ir spēcīgākas nekā jebkad, nepieciešams vērsties pie ārsta. 

Ieklausieties savā ķermenī un izturieties pret savu veselību atbildīgi.

Esiet veseli!

 

Avots: uznayvse.ru

Pievienot komentāru