Torte “Gotiņa” – vienkārši sapnis! Pagatavojama stundas laikā

Sastāvdaļas:

  • Zemesrieksti
  • 2 olas
  • 80 g cukura
  • 150 g sviests
  • 350 g milti
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 700 g vārīts iebiezinātais piens
  • 500 ml saldais krējums

Lasi arī: Neticami sulīgas un maigas kūciņas, kas uzreiz pazudīs no galda

Pagatavošana:

Sākumā pagatavojam zemesriekstus. Lai to izdarītu, riekstus vienmērīgā slānī uzber uz cepamā papīra, ievieto cepeškrāsnī uz 5 minūtēm un kaltē 180 grādu temperatūrā. Izņem no cepeškrāsns, samaļ blenderī līdz tiek iegūtas sīkas drupačiņas. Vēlams iepriekš no riekstiem noņemt miziņas.

Lai pagatavotu mīklu, bļodā iesit divas olas, pievieno 80 g cukura, samaisa līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Pievieno 150 g sviestu un 100 g vārītu iebiezināto pienu. Visam jābūt istabas temperatūrā. Visu sakuļ, tad iesijā 350 g miltu un aptuveni 1 tējkaroti cepamo pulveri, pievieno sagatavotos riekstus.

Mīklu sākumā kuļ ar mikseri, pēc tam maisa ar rokām. Tā sanāk ļoti maiga, vispār nelīp pie rokām.

Mīklu vajag sadalīt 9 gabaliņos, jo tādā veidā sanāks 9 kārtas. Liek cepeškrāsnī, cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 9 minūtes. Kamēr mīkla nav atdzisusi, izgriežam precīzu formu.

PAGATAVO ARĪ: Maigi zefīri mājas apstākļos – ne vairāk kā 80 kalorijas uz 100 gramiem!

Krēms pagatavojams ļoti ātri. Jums vajadzēs vārītu iebiezināto pienu (600 g) un saldo krējumu. Iebiezināto pienu izmantot vēlams istabas temperatūrā. Tas ir nepieciešams, lai iebiezinātais piens kļūtu daudz vienmērīgāks.

Vajadzēs 500 ml saldo krējumu, jāizvēlas tāds, kurš ir vismaz 33% trekns. Saldais krējums ar zemāku tauku saturu nederēs kulšanai. Sākumā atsevišķi sakuļ iebiezināto pienu, tad saldo krējumu un visu kopā samaisa. Tas noteikti jādara aukstā traukā.

Tad ir īstais laiks veidot torti. Uz kūku formas pamatnes liek pirmo izcepto mīklas kārtu, apsmērē to ar krēmu, tad atkal kārtu un atkal krēmu. Šādu procedūru atkārto 9 reizes.

Rotāšanai izmanto atlikušo krēmu. Un neaizmirstiet, ka kūkai noteikti jāpavada kāds laiks ledusskapī, lai krēms labi iesūktos.

COMMENTS

Pievienot komentāru