Trīs dvēseles līmeņi um trīs runas līmeņi – kurā līmenī esi tu

Tieši runa ir tā, kas parāda cilvēka būtību. Vārdu salikums, māka pareizi izvēlēties vārdus, intonācija, gramatika un vēl citas būtiskas nianses par jums pasaka gana daudz. Cilvēks var būt izskatīts un gaumīgi ģērbts, bet var būt neizteiksmīgs un ar skaistumu neizcelties. Tajā pat laikā cilvēks var būt ģērbs pilnīgi nesaprotamā apģērbā, taču, kad viņš sāk runāt, top skaidrs, kāda ir viņa dvēsele. Dvēseles attīstības līmeni nosaka runa.

Augstākajā dvēseles attīstības līmenī cilvēka runa parasti ir klusa un mierīga. Vārdi tiek piemeklēti uzmanīgi, runā tiek izmantotas metaforas un salīdzinājumi, tā ir interesanta. Netiek lietoti rupji un aizvainojoši vārdi, bet pateiktais vienmēr ir taisnīgs. Pēc sarunas ar šādu cilvēku dvēsele dzied – klausīties cilvēkos, kas šādi runā, ir aptuveni tikpat patīkami kā klausīties labā mūzikā. Vārdiem šķiet kļūst lielāka nozīme, jūs spējiet saklausīt vairāk un izdarīt secinājumus. Šie cilvēki parasti ir jūtīgi. Ja viņu klātbūtnē kāds lamājas vai kādu nomelno, šiem cilvēkiem parasti paliek slikti. Vienkārši slikti – un viss. Viņi pat var saslimt.

Otrajā dvēseles attīstības līmenī cilvēka runa ir aktīva un enerģiska. Reizēm pat pārlieku enerģiska. Tēmas var būt dažādas, taču visbiežāk runāts tiek par naudu, politiku, attiecībām un veselību. Cilvēkiem ir vēlme izklāstīt savu nosodījumu, asi diskutēt. Šiem cilvēkiem patīt jokot, visbiežāk – patīk pasmieties par citiem. Viņiem piemīt kriticisms, taču tajā pat laikā savā virzienā kritiku nav spējīgi uzklausīt un pieņemt – reaģē asi un var sākt lamāties. Viegli var izteikties par seksuālās dzīves tēmu, ir nosliece citiem stāstīt par savu seksuālo pieredzi. Lai gan sarunas sākumā šķiet, ka ir interesanti šādos cilvēkos klausīties, sarunas beigās parādās noguruma sajūta. Tomēr viņi runā pārāk daudz…

Zemākajā dvēseles attīstības līmenī cilvēk runa ir rupja un sastāv no maza vārdu krājuma. Lai izteiktos, cilvēks ar pūlēm piemeklē vārdus. Taču tajā pat laikā lamuvārdi no šī cilvēka mutes plūst kā no pārpilnības raga. Jokots visbiežāk tiek par tādām tēmām kā nāve, vardarbība un neuzticība – šo cilvēku vislabāk pārzinātās tēmas. Viņi pastāvīgi izplata melus un nepatiesību, viņu runa ir pilna ar skaudību, dusmām un žēlabām. Šādu cilvēku klātbūtnē uzturēties ir neizturami grūti.

Dienas laikā mēs spējam vienu runas līmeni nomainīt pret citu, taču, jo biežāk mēs nokrītam uz zemāko pakāpi, jo grūtāk pēc tam ir atgriezties uz augstāko.

Cilvēki, kuri runā mierīgi, skaidri un saprotami, uz apkārtējiem var atstāt pat ārstējošu efektu, tajā pat laikā cilvēki, kuri runā lamuvārdos, melš niekus un citus aprunā, apkārtējos raisa negatīvas emocijas.

Cilvēki ar augstāku dvēseles attīstības un runas līmeni dzīvo ilgāk un slimo mazāk, jo runa ne tikai spēj dziedināt apkārtējos, bet tā var ārstēt ar sevi.

Runāsim skaidri, lēni un pieklājīgi; meklēsim pareizos vārdus un dzīvosim veseli!

 

Avots: dozakata.club

Pievienot komentāru