Tas ir noticis! Beidzot rasts risinājums – neesoša zoba vietā varēs izaudzēt zobu no jauna, un tas būs iespējams jebkurā vecumā

Pētījuma, kas tika veikts ASV Kolumbijas universitātē, rezultātā pie negaidīti labiem secinājumiem nonākuši zinātnieki. Izrādās, ka zobus varēs izaudzēt no jauna jebkurā vecumā. Pie tam – rezultāts tiks panākts  bez implantu un bez protēžu palīdzības.

Lielākā zobu implantu problēma ir tā, ka procedūra prasa daudzkārtēju stomatologa apmeklējumu, mokošu sāpju pārciešanu un iekaisuma draudus. Taču profesors Džeremijs Mao ir radis tam citu risinājumu! Tagad  ir pavisam reāli zobu izaudzēt no jauna!

Kā izaudzēt zobu?

Ārsts ir izstrādājis tehnoloģiju, ar kuras palīdzību tukšas alveolas vietā var izaudzēt zobu no jauna – šis atklājums ārstu vidū izraisījis veselu revolūciju.

Džeremijs Mao no dabiskiem materiāliem izgatavoja zoba karkasu, kas pēc formas bija līdzīgs īstam zobam, un ļāva uz to iedarboties augšanas faktoriem. Šāda zoba dīglis tika ievietots eksperimentāla dzīvnieka žoklī tukšās alveolas vietā. Rezultāts bija pārsteidzošs un dzīvnieka skeleta poru struktūra ļāva cilmes šūnām migrēt uz šo jaunizveidoto zoba struktūru.

Aptuveni 9 nedēļas pēc šāda eksperimenta veikšanas tika secināts, ka zobs ir iesakņojies un atjaunojušās periodontālās saites.

Saskaņā ar Džeremija Mao teikto divu bioloģiski saderīgu polimēru kaprolaktona un hidroksilapatīta veidots zoba karkass tiks implantētais pacienta žoklī. Augšanas faktoru iedarbībā pacienta cilmes šūnas pastāvīgi uzsāks robu audu ražošanu, kā rezultātā būs iespējams tikt pie gandrīz dabiska zoba.

Atklājums patiešām pārsteidzošs: tikai 9 nedēļu laikā iespējams izaudzēt zobu neesoša zoba vietā!

Interesanti, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai šāds pakalpojums kļūtu mums visiem pieejams?

 

Avots: hit.miformat.info

Pievienot komentāru