Ukrainas bēgļi par Latviju: “Viss it kā labi, bet…”

“Tā ir arī Jūrmalā, Jelgavā, Aizkrauklē. Dienām vari nodzīvot, latviešu valodu dzirdot ģimenē un (cerams) darbā,” uzskata komentāra autore.

“Rīgā un it īpaši Daugavpilī šī ir liela problēma. Citur Latvijā tā nav,” uzskata komentāra autors.

“Maniem ukraiņiem tāpat, viņi Salaspilī- neejot pastaigāties, jo neomulīgi. Rīgā esot labi, laipni cilvēki. Pat Kongresu nama rindas uc jezga liekas ok. Viss ir labi. Pat tas, ka 3.reiz ar maziem bērniem brauc uz rindu Rīgā. Katra teikumā beigās- paldies. Man kauns to urlu vietā,” atklāj komentāra autore.

“Nu tad jums veicies ar kaimiņiem. Kad mani radi dzīvoja Salaspilī (Bot.dārza pusē), tur arī bija labi. Tad sāka celt vēl jaunas mājas. Kamēr bija tikai ķieģeļu trīsstāvenes, tur lielākoties dzīvoja ļoti patīkami cilvēki,” tā raksta kāda twitter lietotāja.

Lasi arī: Ukrainas bēgle atgriežas dzimtenē, lai glābtu dēlu

“Ieej Pļavnieku poliklīnikā- tur saskarsmes valoda ir krievu valoda. Esmu tur bijusi ar bērnu reizes 4, tāda sajūta, ka tu neatrodies LV, bet gan KF- jautā kaut ko garderobē, bet tev uz latviešu valodu atbild krievu valodā,” savā pieredzē dalās kāda sieviete.

“Šādu reakciju gaidīju jau kādu laiku. Patīkami, ka prognozes apstiprinājās. Ir skaidrs, ka no notiekošā neviens Latvijas polītiķis nekādus acīmredzamus secinājumus neizdarīs. Bezmugurkaulnieki mūsu valdībā ved valsti pa skuju taku,” skarbi izsakās komentētājs.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Valsts drošības dienests (VDD) informatīvajā telpā konstatējis atsevišķus mēģinājumus provocēt spriedzi starp dažādām etniskajām grupām.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Zāra</cite>

    Jā, te nav ne Lietuva ne Igaunija, te visam jābūt 2 valodās . Paskatījos internetveikalu tiešraides, visur tikai vietējā valodā, pat Anglijā latviešu meitenes tikai latviski tirgo, toties LV viss 2 valodās. Paskaties populārakos- kokoss, fein bod uc.Bez krievu valodas ne soli. Un vienalga krieviem ir slikti, vēl par maz.

Pievienot komentāru