Uldis Dumpis atklāj īsto iemeslu, kāpēc aizgāja no teātra

Pirms kāda laika sabiedrību pāršalca ziņa, ka leģendārais aktieris Uldis Dumpis aiziet no Nacionālā teātra. Kā Solvitas Veldes materiālā “Labestības apmirdzēts” izdevumā “Una” atklāj Dumpis…

 

….bijušais Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis nelaida viņu projām un atrunāja, kaut gan Dumpis jau divas reizes bija nolicis atlūgumu uz galda. Sākotnēji viņš nebija nolēmis doties prom pavisam, bet pāriet ārštatā, bet 2018.gadā vairs neapsvēra domu pat par darbu ārštatā.

Dumpis atklāti saka – redzes pasliktināšanās dēļ strādāt viņam kļuva arvien sarežģītāk, tas neļāva pilnvērtīgi un droši strādāt.

Es nekad neesmu bijis no tiem aktieriem, kas grib, lai viņu iznes ar kājām pa priekšu no izrādes,” pauž Dumpis, sakot, ka tad teātra direktors jau bija Jānis Vimba, ar kuru aktieris vienojās par aiziešanu.

Tagad aktiera darbam ir pavilkta strīpa apakšā, jo veselība tiešām vairs neļaujot strādāt tā, kā Dumpis to darīja, būdams redzīgs.

Lasi arī: VIDEO: Larisa Doļina publicē unikālu video ar Pugačovu no Jūrmalas

Aktieris piebilst, ka redzes problēmas ir apgriezušas viņa dzīvi kājām gaisā – viņš nevar ne lasīt, ne braukt ar auto. Visu citu gan viņš dara, tikai lēni.

Tiesa gan, Dumpis nezaudē optimismu, vienkārši to pieņemot, jo redze nepasliktinājās vienā dienā. Tagad ir tā, ka vienu dienu viņš redz labāk, otru sliktāk.

Pievienot komentāru