10 ierastas lietas mājās, kuru dēļ jūs slimojat

pastedGraphic_1.png

3.Mājdzīvnieki

Daudziem dzīvokļos mīt arī viņu četrkājainie draugi. Taču nevajag aizmirst, ka vilnas un atmirušās ādas daļiņas visbiežāk provocē alerģiskās reakcijas. Labāk būtu, ja dzīvnieki negulētu uz mīkstajām mēbelēm un auduma pārklājiem. Ja tas nav iespējams, tad tie biežāk jāizsūc ar putekļu sūcēju un jāveic visu virsmu mitrā uzkopšana. 

Lasi arī: Māte jaundzimušo un buldogu atstāja istabā. Kad viņa atgriezās suns vēma

4.Vecie putekļu sūcēji

Reizēm gadās, ka vecā tehnika vairāk nodara sliktu, nekā palīdz mājas uzkopšanā. Ar laiku katrs putekļu sūcējs darbojoties izdala putekļus, alergēnus un baktērijas. Labākais veids cīņai ar kaitīgajām sekām – jauna modeļa iegāde, ar speciāliem filtriem, un kārtīga agregāta iztīrīšana pēc katras uzkopšanas.

5.Sadzīves ķīmijas līdzekļi

Vispierastākā lieta jebkurā virtuvē ir spilgta pudelīte ar ķīmisku tīrītāju, kas ātri liek spīdēt jebkurai virsmai.  Taču līdz ar to šie mazgāšanas līdzekļi spēj sagādāt ne mazums veselības problēmu. Daudzi no tiem satur vielas, kas provocē audzēja šūnu un citu nopietnu slimību attīstību. Tagad plašā tirdzniecībā var atrast līdzekļus ar dabīgajiem komponentiem, kas pie uzkopšanas nenodarīs ļaunumu. Tāpat var pielietot vecos pārbaudītos līdzekļus – sodu, etiķi, citronu.

pastedGraphic_2.png

6.Cigarešu dūmi

Zinātnieki jau sen ir pierādījuši, ka pasīvie smēķētāji cieš ne mazāk kā tie, kas paši smēķē. Cigarešu dūmi momentā nogulst uz visām virsmām, iesūcas matos un audumos. Bet pēc tam indē visus klātesošos un tos, kas atnāk vēlāk. Tādēļ nekādā gadījum\ā nevajadzētu smēķēt istabā!

7.Pelējums

Pelējuma sabiezējumi var slēpties visnemanāmākajās vietās, tur, kur tos visgrūtāk ieraudzīt – vannas istabas stūros, zem tapetēm, pagrabā vai ventilācijā. Parasti pelējuma nogulsnes rodas telpās ar paaugstinātu mitrumu vai nepietiekamu gaisa cirkulāciju. Ja ar to nesākt cīnīties, tad pelējums var izraisīt veselības problēmas, piemēram, astmu. Pelējums ir kārtīgi jānokasa, jānomazgā un jāizvēdina visas istabas, lai nepieļautu tā atkārtotu parādīšanos.

8.Nolobījusies krāsa

Jābūt ļoti uzmanīgiem ar nolobījušos krāsu, kas paliek uz sienām vecās mājās. Tās sastāvā var būt kaitīgas ķimikālijas, kuras agrāk pievienoja krāsas noturīgumam. Vislabāk ir veikt remontu un noņemt vecās krāsas atlikumus, bet, izvēloties jaunu, uzmanīgi iepazīties ar tās sastāvu.

COMMENTS

Pievienot komentāru