10 ierastas lietas mājās, kuru dēļ jūs slimojat

Daudzi cilvēki ievēro, ka ir sākuši slimot pārāk bieži vai nesaprotamu iemeslu dēļ. Viņi cenšas ievērot veselīgu dzīvesveidu, laicīgi apmeklē ārstu, pilda visus norīkojumus, bet slimības nebeidzas. Kādi neredzami iemesli var būt par iemeslu sliktajai pašsajūtai?

Izrādās, ka visparastākās lietas var izraisīt veselības pasliktināšanos pat jauniem un fiziski aktīviem cilvēkiem. Un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks ievest mājās kārtību.

1.Ventilācijas lūka

Slikta pašsajūta bez iemesla vai pēkšņa alerģiska reakcija bez paša alergēna var rasties no putekļu, pelējuma un netīrumu sakrāšanās ventilācijas atverē. Mediķu domas gan dalās, bet jebkurā gadījumā tīras atveres bez nosēdumiem, kuros var mājot slimību izraisītāji, uzlabos gaisu mājoklī un arī jūsu pašsajūtu.

Lasi arī: “Kā es mīlu”: skandalozā Voločkova pārsteidz fanus kāzu kleitā ar sejas masku pret vīrusu

2.Gultas veļa

Viens no patīkamākajiem dzīves brīžiem – iegulties ērtā gultā pēc saspringtas darba dienas.  Taču bieži cilvēks par nenojauš, cik daudz nelūgtu ciemiņu dala ar viņu šo ložu. Zinātnieki uzskata, ka nedēļas laikā cilvēks var zaudēt apmēram 15g atmirušo ādas šūnu. Tās paliek uz gultas veļas un kļūst par barību putekļu ērcītēm, bet to sadalīšanās produkti var kļūt par iemeslu alerģiskām reakcijām, ādas kairinājumam un izsitumiem, ekzēmām. Profilaksei gultas veļu nepieciešams mazgāt karstā ūdenī ne retāk kā 1-2 reizes nedēļā.  

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru